Dünya Harry Potter için tehlikeyi göze alıyorlar

Harry Potter için tehlikeyi göze alıyorlar

Paylaş
Harry Potter için tehlikeyi göze alıyorlar

Harry Potter sinema filmi ardından büyük üne kavuşan İskoçya‘daki Highlands Dağı‘nda bulunan ve filmdeki adıyla Hogwarts Ekspresi olarak bilinen Jacobite tren yolu hattına Harry Potter hayranlarının akın etmesi Birleşik Krallık polisini harekete geçti

Hogwarts Ekspresi‘nin sinema filminde geçtiği yol olan Glenfinnan Viyadüğü‘nde son zamanlarda yaşanan yürüme vakaları ciddi hayati tehlike yaratıyor.


'İNSANLARIN SİHİRLİ GÜÇLERİ YOK'


Birleşik Krallık Ulaştırma Polisi son zamanlarda artan ilgi için viyadüğün oldukça etkileyici olduğunu fakat insanların sihirli güçlerinin olmadığını unutmaması gerektiklerini ifade ediyor.


'OLDUKÇA TEHLİKELİ'


Komiser Kevin Lawrence her yıl özellikle yaz aylarında dünyanın çok sayıda yerinden birçok turistin Jacobite treninin geçtiği Glenfinnan Viyadüğü‘nü ziyaret ettiğini, tren yolcularının Glenfinnan Viyadüğü‘nde trenden inip fotoğraf çekmeye çalıştıklarını ve bu durumun oldukça tehlikeli olduğunu belirtiyor.

Çok sayıda bisikletlinin ve otomobil sürücüsünün de Glenfinnan Viyadüğü‘nü ziyaret ettiğini ifade eden Kevin Lawrence hepimizin sıradan bir “Muggle” olduğunu ve demir yolundan yürüme girişiminin tehlikeli sonuçlar doğuracağının unutulmaması gerektiğine vurgu yapıyor.


%16 ARTTI


Birleşik Krallık polisinin belirttiği rakamlara göre geçtiğimiz yıl İskoçya‘da viyadüğü yürümeye çalışanların oranında %16’lık bir artışın olduğu görülüyor.

5 yıl önce bir makinist aynı viyadükte yürüyen iki kadına son anda yaptığı ani frenle çarpmayı önlemişti.

2015 yılında da bir çift ve çocukları demir yolu hattı üzerinde yürürlerken görüntülenmişti.


Haberin Devamı