Spor Harun Erdenay, federasyon başkanlığına aday

Harun Erdenay, federasyon başkanlığına aday

Paylaş
Harun Erdenay, federasyon başkanlığına aday

ürkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, olası bir olağanüstü genel kurulda federasyon başkanlığına aday olacağını söyledi.

Erdenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Basketbol Ligi’nin Avrupa’nın en iyi liglerinden biri haline geldiğini söyledi.
Milli takımların, özellikle altyapılarda 3 yıldır önemli şampiyonluklar kazandığına dikkati çeken Erdenay, "Başkanımız Turgay Demirel, Avrupa Basketbol Federasyonu Başkanı olduktan sonra buradaki görevini de ileride daha genç, yapabilecek arkadaşlara bırakabileceği sinyalini vermişti. Ben de olası bir olağanüstü genel kurulda adayım. Şu an için böyle bir gündem yok fakat yakında olabilir. Böyle bir gündem olduğunda da adaylığımı koyacağım" diye konuştu.

Yabancı oyuncu sayısının artırılması

Erdenay, TBF’nin, ligde 3+2 olan yabancı oyuncu kontenjanının 5+0 olarak değiştirilmesi kararının, kulüplerden gelen talep doğrultusunda alındığını anlattı.

Avrupa’da da yabancı oyuncu kontenjanının artırıldığını dile getiren Erdenay, "Dünyada basketbol çok yayılıyor. Böyle olunca da globalleşiyor ve yabancılar da sistemin bir parçası oluyor. Biz bu kararı iki senelik olarak aldık. Türk oyuncularımız da o yabancı oyuncularla mücadele edebilecek kalitede. Şu anda da bazı takımlarımızda oynayan gençlerimizi görüyoruz" ifadesini kullandı.

AA

Haberin Devamı