Magazin Harvey Weinstein’in hayatı belgesel oluyor

Harvey Weinstein’in hayatı belgesel oluyor

Paylaş
Harvey Weinstein’in hayatı belgesel oluyor

Bir dönemin en güçlü yapımcısı Harvey Weinstein’in taciz ve tecavüz iddiaları sonrası yaşadığı büyük düşüş BBC tarafından belgesele aktarılıyor.

Hollywood’un en güçlü yapımcılarından biriyken cinsel taciz skandallarının ortaya çıkmasıyla ismi lekelenen Harvey Weinstein, kariyeri ve özel yaşamıyla BBC ekranlarında yer bulacak.

İngiliz kanalı BBC, Harvey Weinstein’in yükseliş ve düşüş hikayesini, Weinstein’in tacizine uğradığını açıklayan ve skandalların ortaya çıkmasını sağlayan oyuncularla yapılan röportajlar eşliğinde işleyecek. Belgeselde sektörden yapımcı, yönetmen, oyuncu, menajer, avukat ve gazeteci sıfatlarıyla birçok isim yer alacak.

Yapım, Weinstein’den yola çıkarak Hollywood’un güç, para, sömürü ve taciz geçmişini de göz atacak. 90 dakikalık Weinstein adlı belgeselin yönetmen koltuğu Charlie Hebdo: Three Days that Shook Paris’in yönetmeni Ursula MacFarlane’e BBC Two’da izleyici karşısına çıkacak olan filmin prodüksiyonu Man on Wire ve Searching for Sugar Man gibi başarılı belgesellere imza atan Oscar ödüllü yapımcı Simon Chinn tarafından yürütülüyor.

Chinn’e Emmy ödüllü yapımcı kuzeni Jonathan Chinn eşlik ediyor. Belgeselin 2018’de ekranlarda olması planlanıyor.

Ekim ayında New York Times gazetesinde yayımlanan makaleyle ortaya çıkan Weinstein skandalı, büyük çoğunluğu oyuncu olan birçok sektör çalışanının Weinstein’in tacizine uğradığını açıklamasıyla günden güne büyümüştü. Son olarak geçtiğimiz günlerde ünlü aktris Salma Hayek de Weinstein’i tacizle suçlayan 80’i aşkın ismin arasına katılmıştı

Haberin Devamı