Siyaset HAS Parti: "Başkent boşkent olmasın"
Paylaş
HAS Parti: "Başkent boşkent olmasın"

HAS Parti Ankara milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu bir grup partili, Halkbank Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, finans kuruluşlarının İstanbul'a taşınmasını protesto etti.

HAS Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Ahmet Münir Yaşar, grup adına yaptığı konuşmada, hükümetin tüm tercihlerini İstanbul’dan yana koyduğunu ve sistematik olarak Anadolu’yu İstanbul sermayesine feda ettiğini savundu. Ankara’daki tüm finans kuruluşlarının yönetim merkezlerinin İstanbul’a taşınmasının bu sistematik hareketin göstergesi olduğunu belirten Yaşar,"Daha önce Halk Bankası, Vakıflar Bankası ve Şekerbank Genel Müdürlüklerini İstanbul’a taşıma yönündeki yasal düzenlemeleri yapan AKP hükümeti son olarak çıkarılan torba yasada SPK ve BDDK’nın da İstanbul’a taşınmasının yasal zeminini hazırladı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"İstanbul’a feda" politikasının Ankaralıların canına tak ettiğini söyleyen Yaşar, nüfusu 5 milyona yaklaşan Ankara’da özellikle beyaz yakalıların işsizliğinin giderek arttığını öne sürdü. Hükümetin açıkladığı hiçbir projenin özellikle beyaz yakalıların istihdamına yönelik projeler olmadığını dile getiren Ahmet Münir Yaşar, şöyle devam etti:

"Ankara için çılgın projeler açıklayan Sayın Başbakan’a tavsiyemiz Ankara’nın içini boşaltmak çılgınlığından bir an önce vazgeçmelidir. Başkent boşkent olmasın. İşte bu noktada HAS Parti Ankara İl Teşkilatı ve milletvekili adayları olarak bizler simgesel olarak Halk Bankası önünde toplanarak Ankara’nın kanayan bu yarasına parmak basıyor ve yüksek sesle dillendiriyoruz."

Haberin Devamı

Üzerinde Has Parti amblemi bulunan dövizler taşıyan grup açıklamadan sonra dağıldı.