Tuncay Hoş Hasar büyük
HABERİ PAYLAŞ

Hasar büyük

Haberin Devamı

Bursaspor şampiyonluk yolunda belki de en önemli virajda kaza yaptı. Çünkü İstanbul Belediye zorluk derecesi yüksek maçlara iyi motive olabilen (Bakınız; Beşiktaş ve Galatasaray derbileri) ve haddini bilerek oynayabilen bir takım.

Abdullah Avcı’nın talebeleri özellikle orta sahada alan daraltarak rakibi etkisiz kılıp ani baskınlarda sprinter özellikli forvetlerle (Holosko, İbrahim Akın) gole gitmeyi karakter haline getirmiş. İbrahim Akın’ın 8 golle takımın skor yükünü çekmesi bu savı doğrulayan bir istatistik.
[[HAFTAYA]]
İlk yarıda ayağa paslarla Timsah’ın temposunu düşürmeyi amaçladılar. Bunda gole kadar başarılı oldular. Son derece iştahlı ve kazanma arzusuyla dolu Bursaspor, Batalla ile etten duvarı yıktı. Bu gol ikinci yarıda rollerin değişmesine neden oldu. Belediye, Gökhan Ünal ve İskender hamleleri ile risk aldığı bölümlerde Bursaspor’un ani ataklarla farkı artırmasını bekliyorduk.

Ancak Timsah ikinci golü bulup maçı koparamadı. Efe’nin beraberlik golü Ertuğrul Sağlam’ın planlarını sekteye uğrattı. Bekir ve Turgay’ın oyuna girmesi orta sahadaki direnci düşürünce, Belediye İbrahim Akın ve Kus’la skoru lehine çevirebilirdi. Ertuğrul hoca son bir hamle ile kaptan Ömer’i ‘pivot santrfor’ olarak sahaya sürdü.

Fakat kaptanın indirdiği toplardan gerektiği kadar faydalanamadı ev sahibi. En çok da Miller’ın emeklerine yazık oldu. İskoçyalı, adam kovaladı, takım savunmasına katkıda bulundu, sürekli alan değiştirerek rakip savunmanın yerleşimini bozdu. Bitime iki dakika kala sağ çaprazdan kaçırdığı golle kahraman olma fırsatını kullanamadı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder