Haşlanmış yumurtanın suyunu sakın dökmeyin!

Yumurta içerdiği protein ve kalsiyum sayesinde oldukça faydalı bir besin. Ancak yapılan son araştırmalara göre sadece yumurta değil yumurtanın kabuğunu da tüketmek gerekiyor. İşte nedeni...

21 Haziran 2017, Çarşamba 09:21
A A

Kaynatılan yumurtanın suyunun hem sağlık hem de günlük kullanım açısından çeşitli faydalarının olduğu bilinmekte. Bu bilgilerden sonra bir daha kaynattığınız yumurtanın suyunu atmak istemeyeceksiniz.

KEMİK ERİMESİ VE KEMİK AĞRILARINA İYİ GELİYOR

KEMİK ERİMESİ VE KEMİK AĞRILARINA İYİ GELİYOR

Yumurtayı kaynattığınız su içerisinde yumurtanın kendisinde bulunan kalsiyumdan daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor. Bu nedenle kaynatılan yumurtanın suyunun kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geliyor.

ÇİÇEKLERİNİZİ CANLANDIRIR

ÇİÇEKLERİNİZİ CANLANDIRIR

Yumurta suyunun içerisinde yer alan kalsiyum bitkiler içinde oldukça faydalı. Sade su yerine bitkilerinize döktüğünüz kaynamış yumurta suyu bitkilerinizi  canlandırmaya ve beslemeye yetecektir.

DAHA CANLI VE PARLAK SAÇLAR

DAHA CANLI VE PARLAK SAÇLAR

Kaynattığınız yumurta suyunu saçlarınıza sürün. Bol miktarda protein içeren yumurta suda kaynatıldığında protein çözülür ve bu da saçlarınızın oldukça canlı görünmesine yardımcı olur. Özellikle de kuru saçlar için adeta bir ilaç. 

KİRECİ SÖKÜP ATAR

KİRECİ SÖKÜP ATAR

Tencere ve çaydanlığınızdaki kireci yok edebilmek için kaynatılmış yumurta suyunu kullanabilirsiniz. Kabın içerisine yumurta kabuklarını alıp kaynatın. İçerisine de biraz sirke dökün. Kirecin ortadan kalktığını göreceksiniz.