Spor Hasta ama usta

Hasta ama usta

Paylaş
Hasta ama usta

Sibel Şimşek, Belarus'ta düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda 63 kiloda 39 derece ateşle podyuma çıkıp 2 altın ve 1 de gümüş madalya kazandı

Sibel Şimşek, Belarus’un başkenti Minsk’te devam eden Avrupa Halter Şampiyonası’nda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu.

3 Nisan’dan bu yana otel odasında 39 derece ateşle yorgan döşek yattığını açıklayan Şimşek, ilaç tedavilerinin yanı sıra antrenörü Nurcihan Gönül ve masöz Emine Akyol’un destekleri ile müsabakaya yetiştirildiğini söyledi.

Şampiyon sporcu, silkmede 142 kiloluk Avrupa Rekoru’nu hastalıktan bitkin düştüğü için kaldıramadığını, ancak Antalya’daki Dünya Halter Şampiyonası’nda 143 kilo kaldırarak, Dünya Rekoru kırmak istediğini ifade etti.

Altındaş üçüncü

Belarus’un başkenti Minsk’te düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nın beşinci gününde bayanlar artı 75 kiloda B Grubu’nda mücadele eden Türk halterci Sibel Altındaş, koparmada başarıyla gerçekleştirdiği 90 kiloluk kaldırışının ardından grubunda üçüncü oldu.

Sibel Altındaş, silkmede yaptığı 115 kiloluk kaldırışı ile üçüncü, toplamda 205 kiloluk derecesiyle yine grubunda üçüncü oldu.

Haberin Devamı