Gündem Hasta çocuğun tedavi parasını çaldılar

Hasta çocuğun tedavi parasını çaldılar

Paylaş
Hasta çocuğun tedavi parasını çaldılar

Fatih'te bir döviz bürosuna gelen Irak uyruklu ailenin kalp hastası çocuklarının tedavi parasını çalan hırsızın ardından suç ortağı da yakalandı. Iraklı aileyi perişan eden olay ise, güvenlik kamerasına yansıdı

Olay, 13 Ağustos 2014 günü Fatih Millet Caddesi üzerinde bulunan bir döviz bürosu önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Irak uyruklu Y.A. (29) döviz bozdurmak için ailesiyle birlikte döviz bürosuna geldi. Görevliyle konuşan Y.A., içinde 12 bin 800 dolar, cep telefonu ve kendisi dahil ailesine ait kimlik ve pasaportların bulunduğu çantayı kızına verdi. Küçük kız ise döviz bürosundan çıkarak çantayı dışarıda bulunan bebek arabasına astı. Bu sırada döviz bürosunda bulunan C.G. (31) ise çantayı takip ederek dışarı çıktı. Etrafı kolaçan eden zanlı, bebek arabasında asılı olan çantayı çalarak kaçtı.

Olayın ardından Iraklı ailenin şikayeti üzerine inceleme başlatıldı. Polise bilgi veren Iraklı baba, kalp hastası olan çocuğunu tedavi ettirmek için İstanbul’a geldiklerini, çalınan çantada da tedavi parasının bulunduğunu söyledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde hırsızlık suçundan çok sayıda kaydının bulunduğu belirlenen C.G. (31) isimli şüpheli kadın 13 Ağustos 2014’te yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan hırsız emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, şüphelinin suç ortağı kadında yakayı ele verdi. Hırsızlık olayını C.G. isimli şahısla birlikte gerçekleştirdiği tespit edilen M.G. (38) isimli kadın Şişli’de yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alına şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HIRSIZLIK OLAYI KAMERADA

İran uyruklu şahsın çantasını çalan şüpheli güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, İranlı bir aile para bozmak için döviz bürosuna geliyor. Y.A, içi para dolu çantayı kızına veriyor. Çocuk babasının verdiği çantayı dışarıdaki bebek arabasına asıyor. Bu sırada döviz bürosunda aileyi izleyen şüpheli kadın dışarıya çıkıyor. Şüpheli çocuğun bebek arabasına astığı çantaya yöneliyor. Şüpheli çantayı alarak kaçıyor. Döviz bürosunda çıkan aile çantanın olmadığını fark edip telaşa kapılıyor.

İHA