Dünya Hastalara işkence yapmışlar

Hastalara işkence yapmışlar

Paylaş
Hastalara işkence yapmışlar

York Düşesi'nin Türk yetimhanesinde yaptığı gizli çekimlerin ardından şimdi de İngiltere, 'hastalara işkence' skandalını konuşuyor

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in eski gelini York Düşesi Sarah Ferguson’ın kılık değiştirerek Türkiye’de yetimhanelerde yaptığı gizli çekimden iki yıl sonra bu kez İngiltere, “hastalara işkence skandalını” konuşuyor.

Haberin Devamı

BBC ORTAYA ÇIKARDI

İngiliz Yayın Kurumu BBC, beş hafta boyunca süren gizli çekimlerle İngiltere’nin Bristol kentindeki öğrenme güçlüğü yaşayan ve otistik hastaların tedavi edildiği Winterbourne View özel bakım evindeki hastalara kötü muameleyi ortaya çıkardı.

Panorama programında önceki akşam yayımlanan görüntülerde, hastalar omuzlarından tutulup yere yatırılırken, tokatlanırken, kıyafetleriyle duşa sokulurken görülüyor. Bakıcılar ayrıca hastalarla dalga da geçiyor.

KIYAMET KOPTU

Görüntülerin yayınlanmasının ardından ülkede kıyamet koptu. Polis, biri kadın dört hastane çalışanını, hastalara sistemli olarak kötü muamele suçlamasından tutuklandı. Hastanenin sahibi Castlebeck şirketi, yaşananlar için özür dilerken 13 çalışanının açığa alındığını açıkladı. Akli engelleri olan yetişkinlerle çalışan uzman Andrew McDonnell, görüntüleri “işkence olarak” nitelendirdi. Muhabirlerden Joe Casey ise “Kolayca unutulamayacak eziyet sahneleriydi” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİYET