Sağlık Hastalara müzikle terapi

Hastalara müzikle terapi

Paylaş
Hastalara müzikle terapi

Konya'da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Psikiyatri Servisi'nde tedavi gören hastalara, aynı üniversitenin konservatuarında eğitim gören öğrenciler tarafından 'terapi' konserleri veriliyor

Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asena Akdemir, haftada bir yapılan konseri üniversitenin Dilek Sabancı Konservatuarı’nda eğitim gören 6 öğrenci tarafından verildiğini belirtti. Müziğin ruhun gıdası olduğunu belirten Prof. Dr. Akdemir, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Yaklaşık 2 yıldır Beden Eğitimi Spor Yüksekolu’ndan gelen öğrencilerimiz hastalarımıza spor yaptırıyor. Hastane dışında hangi sportif etkinlikleri yapabilecekleri ile ilgili bilgiler veriyor.

Bu etkinliğe katılan hastalarımızdan olumlu geri bildirimler aldık. Bu yıl da ilk defa müzik alanında etkinlik yapmak istedik. Yine üniversitemiz konservatuarında okuyan öğrencilerimizden bize gönüllü destek vermelerini istedik. Teklifimize çok sıcak yaklaştılar ve ardından etkinliğimize başladık.

Öğrencilerimiz her hafta servisimize gelip, hastalarımıza konser veriyor, hastalarımızı müzik aletleri konusunda bilgilendiriyorlar. Öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum."

Müziğin evrensel bir dil olduğunu ve duyguları ifade etmek içinde bir araç olduğunu kaydeden Prof. Dr. Akdemir, "Müzik duyguların ifade edilmesi için bir araçtır. Bu bakış açısından yola çıkarak servisimizde yatan hastaların bu aracı kullanmasını istedik. Öğrencilerimiz burada konser verip, müzik aletleri hakkında bilgi vererek hastalarımızın müzik kültürünü de geliştiriyorlar. Bazı hastalarımız yakından ilk defa müzik aleti gördüğünü ifade etti. Bu tür etkinlikler sonrası ajite hastalarımızda bile ılımlı davranışlarda artış gözlemledik. Bu da bizim için ciddi bir kazanımdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA