Derya Özel Hastalık yaz dinlemez
HABERİ PAYLAŞ

Hastalık yaz dinlemez

Haberin Devamı

Kışın genelde soğuk algınlığı, grip, üst solunum yolları enfeksiyonlarıyla çileden çıkarken, ağzımızda hep "yaz gelse de şu hastalıklardan kurtulsak" cümlesi olur.

Fakat size kötü bir haberim var; yazın gerekli önlemler alınmadığı takdirde maalesef aynı enfeksiyonlar vücudumuzun farklı bölgelerinde baş gösterebilir.

Yazın en çok görülen hastalıkların başında maalesef idrar yolları enfeksiyonu ve orta kulak iltihabı görülüyor. Bunun yanı sıra susuz kalmaya bağlı böbrek rahatsızlıklarına ve güneş çarpması dediğimiz ciddi hastalıkları da saymak gerek. Nem oranı arttıkça hissedilen sıcaklık daha da fazla oluyor. Bu yüzden sudan çıkmak istemiyoruz fakat mutlaka havuz ya da denizden sonra ıslak mayoyla durmamaya özen göstermek gerekiyor. Özellikle havuzlardan kaynaklanabilecek mantar enfeksiyonlarını da, sık sık mayo değiştirerek önleyebilirsiniz.

Hastalık yaz dinlemez

Çocukları saat 12.00-16.00 arası güneşe çıkarmamak, gerekirse mayo tişörtler giydirerek, şapka takıp 50 faktörlü güneş koruma kremleri kullanarak ve çocuğunuza bol bol su içirerek bu sıcak yaz günlerini daha sağlıklı atlatabilirsiniz. Aynı şekilde kulağa su kaçmasını da hafife almayın. Mutlaka hem çocuğunuzun hem kendinizin kulak temizliğine önem verin.

Elbette bu sıcak havalarda beslenme de çok önemli. Şekerli içecekler yerine, bol bol su için. Unutmayın, suyun yerini hiçbir şey tutmaz. Lifli, sulu gıdalara ağırlık verirken, kızartma gibi aşırı yağlı ve şekerli besinlerden uzak durmayı ihmal etmeyin. Hepinize sağlıklı bir yaz dilerim...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder