Gündem Hastane hastane dolaştırdılar

Hastane hastane dolaştırdılar

Paylaş
Hastane hastane dolaştırdılar

Diyarbakır'da karın ağrısı nedeniyle hastane hastane dolaştırılan 7 yaşındaki Juyan Çakan'ın babası savcılığı suç duyurusunda bulundu

Orman İşletme Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Zeki Çakan, geçen perşembe günü sabaha karşı saat 04.00 sıralarında, çok karnının ağrıdığını söyleyip ağalayan kızı Jiyan'ı özel bir hastaneye götürdü.

Burada faranjit teşhisi konulan Jiyan ilaç verildikten sonra evine gönderildi. Ancak evde kızının karın ağrısının tekrar başlaması üzerine bu kez eve daha yakın olan başka bir özel hastaneye gittiklerini söyleyen Zeki Çakan, şunları anlattı:

“Bu hastanedeki acil servis doktorları, kızımın kalp atışı ve nabzının çok düşük olduğunu acilen devlet veya üniversite hastanesine götürülmesi gerektiğini söylediler.

Kızım Jiyan'ı hemen Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Burada ilk müdahaleden sonra, bu kez de üniversite hastanesine götürmemizi söylediler. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüm kızımı.

"YER YOK, KIZINIZI ALAMAYIZ"

Buradaki doktorlar bu kez, Çocuk Acil Servisi’ne gitmemizi istedi. Kızımı burdan da alıp Çocuk Acil Servisi’ne geldik. Ama bu kez buradaki doktorlar, ‘Yer yok kızını alamayız’ dedi.

Beynimden vurulmuşa döndüm. Kızım elimde ölüyordu ve kimsenin umrunda değildi. Çok ısrar ve rica ettim. Sonunda diyaliz hastası bir çocuğu acil servisten çıkardılar, onun yerine kızımı aldılar. Saat 09.00'da da ‘Çocuğunuz öldü’ dediler.

BAĞIRSAKLARINDA DELİK ÇIKTI

Kızım göz göre göre ellerimden kaydı, gitti.” Faranjit teşhisi konulan Jiyan Çakan'ın ölümünden sonra yapılan otopside, bağırsağında 3 santim delik olduğu, ölümün de bu yüzden gerçekleştiği belirlendi.

Başına gelenlere isyan eden acılı baba Zeki Çakan, kızını götürdüğü 4 hastanenin yöneticileri ve doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili başlatılan soruşma sürdürülüyor. 3'ü kız 1'i erkek 4 çocuklu Çakan Ailesi'nin 3'üncü çocuğu olan Jiyan, Şehit Sabri Kün İlköğretim Okulu 1'inci sınıfını bitirerek bu yıl 2'nci sınıfa geçmişti.

Serdar SUNAR/DİYARBAKIR (DHA)

2