Türkiye (Son Dakika) Hastanede eşini döven koca, engel olan doktoru bıçakladı!

Hastanede eşini döven koca, engel olan doktoru bıçakladı!

Paylaş
Hastanede eşini döven koca, engel olan doktoru bıçakladı!

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde otomasyon görevlisi olan eşi Berna Ava'ya şiddet uygulayan Mert Ava, kendisine engel olmak isteyen Opr. Dr. Şerif Turhan'ı boynu ve kolundan bıçakladı. Ameliyata alınan Dr. Turhan'ın tedavisi sürüyor

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde otomosyon görevlisi Berna Ava’nın bir süredir sorun yaşadığı belirtilen eşi Mert Ava, bugün hastaneye geldi.

Haberin Devamı

İddiaya göre Mert Ava, tartıştığı eşine hastane içinde şiddet uygulamaya başladı. Bu durumu gören hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahı Opr. Dr. Şerif Turhan, Mert Ava’ya engel olmak istedi. Mert Ava, üzerinde taşıdığı bıçağı çıkararak doktor Turhan’ı şah damarına yakın boynu ve sol kolundan bıçakladı.

Hastane çalışanları ve özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile Mert Ava olay yerinden kaçarken, doktor Turhan acil servise kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan Turhan, ameliyattan sonra yoğun bakıma kaldırıldı. Berna Ava, hastaneye gelen polis tarafından ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldü.

Saldırgan Mert Ava, kendisini yakalamaya çalışan güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız'ı da bıçakla elinden yaraladı.

Haberin Devamı

Doktor Şerif Turhan’ı ziyaret eden Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Cengiz Günay, arkadaşlarının kadına yönelik şiddeti engellemeye çalışırken ağır yaralandığını söyledi.

Günay, "Bıçak arkadaşımızın şah damarına bir santim yaklaşmış. Arkadaşımızı kaybedebilirdik. Hükümetin artık bir an önce toplumsal ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yasaları çıkarması gerekir"diye konuştu.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Kangı, bıçaklı saldırıya uğrayan doktor Şerif Turan’ın ameliyattan çıktığını ve durumunun iyi olduğunu belirterek, "Boğazındaki bıçak darbesi şah damarına bir santim kalmış. Damarına isabet edebilirdi, olay daha vahim olabilirdi. Çok şükür arkadaşımız ucuz atlatmış diyebiliriz.

Gerekli tedavisi yapıldı. Şu an genel sağlık durumu iyi. Olay hastanemizde muayene sırasında oluşan bir durum değil. Personelimizin eşinin hastaneye gelerek saldırıda bulunmasıyla yaşandı" dedi.

KOVALAMACADA YAKALANDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada doktor Şerif Turan’ı bıçaklayarak yaralayan Mart Ava’nın yakalandığı belirtildi. Açıklamada, "Olay sonrası görevlilerimizce yapılan titiz çalışmalar sonucunda, olayın şüphelisi Sur İlçesinde kovalamaca sonucunda suç aleti olan bıçakla birlikte yakalanmıştır. Şüpheli hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR / DHA