Gündem Hastanede tanışıp, hastanede nişanlandılar

Hastanede tanışıp, hastanede nişanlandılar

Paylaş
Hastanede tanışıp, hastanede nişanlandılar

Hastanedeki anne babalarını ziyaret ederken tanıştılar, aşık oldular ve hastanede nişanlandılar

Sivas'ta, hastanede yatan anne - babalarını ziyaretleri sırasında tanışıp birbirlerine aşık olan 23 yaşındaki İbrahim Yıldız ile 17 yaşındaki Ebru Yanık, evlenmeye karar verdi. Ailelerin rızası ile hastanedeki törenle nişanlanan çiftin yüzüklerini doktorlar taktı.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir ay önce romatizma ağrıları nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Gastroentoloji Servisi'nde tedavi gören Hamit Yıldız ile aynı rahatsızlık nedeniyle hastanede bulunan Hüseyin Yanık, kısa sürede arkadaş oldu. Bu dönemde hastaneye babası Hamit Yıldız'ı ziyaret etmek için gelen ve oto sanayide kaportacılık yapan İbrahim Yıldız, babasının oda arkadaşı Hüseyin Yanık'ın yanında refakatçi olarak kalan Ebru Yanık'ı görüp beğendi. Genç kızla ilgili düşüncesini ailesi ile paylaşan İbrahim Yıldız, evlenmek isteğini söyledi. Bunun üzerine ailelerin araya girmesi ile iki genç hastanenin kantininde bir araya gelip birbirlerini tanımaya başladı.

HASTA YATAĞINDAN KIZ İSTEDİ

Haberin Devamı

Evlilik yolunda karar alınması üzerine baba Hamit Yıldız hasta yatağında, oda arkadaşı Hüseyin Yanık'tan kızını istedi. Karşı taraf da bu isteği kabul etti. Bu dönemde Hüseyin Yanık'ın tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Hazırlıkların tamamlanmasından sonra çiftin nişan töreni de hastane odasında gerçekleştirildi. Hastane yönetiminin verdiği izin doğrultusunda az sayıda yakınlarının katılımı ile baba Hamit Yıldız'ın yattığı odada gerçekleştirilen nişan töreninde çiftin yüzüklerini bölüm doktorları Emre Çiçekli ve Şafak Şahin birlikte taktı. Yüzüklerin takılmasından sonra çift hasta yatağındaki Hamit Yıldız'ın elini öptü. Sonrasında ise nişan için hatıra fotoğrafları çektirildi.

Damat adayı İbrahim Yıldız, çok mutlu olduğunu belirterek, “Babamı ziyaret için buraya geldiğimde Ebru'yu görünce çok beğendim ve evlenmek istedim. Ailelerimizin de desteğiyle birbirimizi tanıyıp evlenme kararı aldık. Babamın rahatsızlığı bu hayırlı işe vesile oldu” dedi. Ebru Yanık ise hiç aklından geçmeyen bir durumla karşılaştığını belirterek, "Hastanede tanıştık ve burada nişan yaptık. Allah böyle yazmış demek ki” dedi.

Tedavi gördüğü hasta yatağında oğlunun nişanını gören Hamit Yıldız ise “Bir yıldan uzun süredir oğlumu evlendirmek için gelin adayı arıyorduk. Allah hastanede karşımıza çıkardı. Taburcu olduktan sonra mayıs ayında düğünlerini yapacağız” dedi. Damadın annesi Cemile Yıldız da yaşadığı mutluluğu paylaştı.

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)