Türkiye (Son Dakika) Hastane'de yangın paniği

Hastane'de yangın paniği

Paylaş
Hastane'de yangın paniği

Kartal'da özel bir hastanenin 2 katında çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu.Yoğun duman nedeniyle hastalar çevredeki hastanelere sevkedilirken yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı

Yangın saat 19.30 sıralarında Dragos Şifa hastanesinin 2. katında çıktı. Yangın nedeniyle yoğun duman hastaneyi kaplarken içeride bulunan vatandaşlar büyük panik ve korku yaşadı. İçeride bulunanlar kendilerini dışarı attı.

İhbar üzerine Kartal ve Maltepe itfaiye ekipleri ile çok sayıda ambulans ekibi, olay yerine sevk edildi.Kısa süre olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme çalışmalarına başladı.

Bu sırada hastanede tedavi gören yaklaşık 10 hasta kısa sürede tahliye edildi. Sedyeler ve tekerlekli sandalyelerle binadan çıkarılan hastalar, durumlarına göre ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. İtfaiye, söndürme çalışmalarının ardından duman tahliyesi yaptı. Yangın nedeniyle korkan bir hastane çalışanın gözyaşlarına tutamadığı görüldü.

Bir hasta yakını da çıkan yangın nedeniyle hastane yönetimine tepki gösterdi. Yapılan ilk incelemelerde, yangının elektrik kontağından çıktığı tespit edildi. Olayın ardından açıklama yapan bir hastane yetkilisi, \"Yangın, hastanenin ikinci katında boş bir odada elektrik kontağından çıktı. Herhangi bir can kaybı yok\" dedi. Hastane binasında maddi hasara neden olan yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Cengiz ÇOBAN\ İSTANBUL,(DHA)

Haberin Devamı