Gündem Hastanelerde hayat durdu

Hastanelerde hayat durdu

Paylaş
Hastanelerde hayat durdu

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Tam Gün Yasa Tasarısı protesto için iş bırakma eylemi yapıyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB), bugün, Meclis'te görüşülmekte olan Tam Gün Yasa Tasarısını protesto etmek için iş bırakma eylemi yapıyor.

TTB tarafından daha önce yapılan açıklamada, öncelikli taleplerinin sözkonusu Tasarı’nın acilen geri çekilmesi olduğu belirtilerek, "Eylemimiz hiçbir şekilde halkımıza, hastalarımıza karşı değildir. Sağlık ocaklarında 2 TL, devlet hastanelerinde 10 TL, özel hastanelerde hem 15 TL hem de üstüne ‘ilave ücret’ ödemek zorunda kalanlar başta olmak üzere uygulanan sağlık politikalarından zarar gören, mağdur olan bütün vatandaşlarımız davetlimizdir” denilmişti.

Sağlık personellerinin de destek verdiği eylem sırasında sadece acil olan hastalara bakılıyor.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

"Tam gün yasa tasarısına " karşı ülke genelinde iş bırakma eylemi yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES)'na üye doktorlar bugün Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı.

Haberin Devamı

Burada açıklama yapan, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gencay Gürsoy, sağlığın piyasalaştırılması felsefesine karşı olduklarını söyleyerek, "Bu güne kadar sağıkta dönüşüm programı çerçevesinde uygulanan perMorfans üzerinden ödemelerin yol açtığı etik sorunları biliyoruz. Biz tam gün yasasıyla bunların daha da artacağı endişesini yaşıyoruz. " dedi

Maaşlarda gerçek bir ücret artışının söz konusu olmadığını belirten Gürsoy, "10 bin liraya ulaşmak için hekimlerin neredeyse günlerinin dörtte üçünü çalışarak, hasta bakarak ,ameliyata yaparak geçirmeleri gerekiyor. Para kazanma üzerinden ücrerlendirrmeye biz taraftar değiliz. Kamu hizmeti yapmak istiyoruz. Bu bir azınlık eylemi değildir. 60'ın üzerinde tabip odası ve bütün sendikaların ortak eylemidir." şeklinde konuştu. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen de, güvencesiz ve askerisi azamisi belli olmayan sağlık hizmetlerini piyasalaştırdıklarını öne sürdükleri bu programa itiraz ettiklerini kaydederek, "Mesleğimizin, geleceğimizin elimizden alınmasına sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Demirdizen,bugün tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarının dayatmalara karşı, kamu hastanelerinin şirketleştilmesine karşı acil hasta dışındakilere hizmet vermediklerini söyledi.

Demirdizen ayrıca, SSK emeklisi bir hekimin açlık sınırında yaşadığına da dikkat çekti.