Beden Sağlığı Hastanelerde 'Navigasyonla Hasta Yönlendirme' dönemi başlıyor

Hastanelerde 'Navigasyonla Hasta Yönlendirme' dönemi başlıyor

Paylaş
Hastanelerde 'Navigasyonla Hasta Yönlendirme' dönemi başlıyor

Kamu hastaneleri arasında ilk kez Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata geçirilen "Navigasyon Destekli Hasta Yönlendirme Sistemi" uygulaması, hastaların bina içerisindeki tüm bölüm ve alanlara kolaylıkla ulaşabilmesine imkan sağlıyor

Hastane binalarının içerisinde gitmek istenilen yere kolaylıkla ulaşamamak, hastaların en sık yaşadığı sorunlar arasında yer alıyor. Bu soruna kalıcı çözüm olabilmesi amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı'nın mali desteğiyle Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yürütülen Sağlık Turizmi Projesi'nin alt çalışması olarak erişilebilirliğin artırılmasını sağlayacak, "Navigasyon Destekli Hasta Yönlendirme Sistemi" projesi geliştirildi.

İNTERNETE İHTİYAÇ DUYMADAN HİZMET VERİYOR

Sistem, hastane binasının içerisinde stratejik olarak belirlenmiş yerlere, beş kiosk cihazıyla iç ve dış mekan lokasyon uygulama cihazlarının yerleştirilmesiyle çalışıyor. Uygulama, akıllı telefonlara yönelik geliştirilen sistem sayesinde internete ihtiyaç duyulmaksızın mobil olarak da hizmet veriyor.



3 DİLDE KULLANILABİLİYOR

Sağlık hizmeti alan yerli ve yabancı hastaların, hastane içi ve çevresinde gidecekleri yerleri kolayca bulabilmelerini sağlayan uygulama Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde kullanılabiliyor.

Sistem, sesli ve yazılı bilgilendirme yapabilmesinin yanı sıra hastanın fiziki durumu da göz önünde bulundurularak alternatif rotalar da oluşturabiliyor.

Haberin Devamı