Gündem Hastaneye götürülen 'küçük kadınlar' hamile çıktı

Hastaneye götürülen 'küçük kadınlar' hamile çıktı

Paylaş
Hastaneye götürülen 'küçük kadınlar' hamile çıktı

Hastaneye götürülen 'küçük kadınlar' hamile çıktı

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi’nde, aynı gün arayla rahatsızlanarak hastaneye götürülen 16 yaşındaki E.B.'nin 6, 17 yaşındaki E.T.'nin 3 aylık hamile oldukları belirlendi. Yapılan araştırmada aileleri tarafından akrabaları ile resmi nikahsız olarak evlendirildikleri belirlenen genç kızların, birlikte yaşadığı kişiler gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Harran'a bağlı Yolgiden Köyü'nde dün öğle saatlerinde rahatsızlanan 17 yaşındaki E.T., yakınları tarafından Harran Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastanede yapılan kontrolde E.T.'nin 3 aylık hamile olduğunun saptanması üzerine güvenlik güçlerine bilgi verildi. İnceleme başlatan jandarma, E.T.'nin geçen yıl önce akrabaları olan 22 yaşındaki Musa Karaboğa ile resmi nikahsız evlendirildiğini saptadı. Köye giden jandarmalar, Karaboğa'yı gözaltına aldı.

Yakınları tarafından dün gece mide bulantısı ve halsizlik şikayeti ile hastaneye getirilen 16 yaşındaki E.B.'nin, de 6 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. E.B.'nin 18 yaşından küçük olması üzerine, doktorlar durumu güvenlik güçlerine bildirildi. Doktorların ihbarı üzerine hastaneye gelen ve E.B. ile yakınlarının ifadesini alan jandarma, geçen yıl kendisinden 10 yaş büyük akrabası 26 yaşındaki Mehmet İltekin ile resmi nikahsız evlendirildiği anlaşıldı. Bunun üzerine Harran'ın İmam Bakır Köyü'ne giden jandarma, yakınlarına teslim ettiği genç kızın birlikte yaşadığı Mehmet İltekin'i gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Harran İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorguya alınan Musa Karaboğa ve Mehmet İltekin'in, ‘Reşit olmayanlarla cinsel ilişki kurmak’ suçundan Adliye'ye sevk edilecekleri bildirildi.

DHA