Gündem Hastaneye sağlam girdi yatalak çıktı

Hastaneye sağlam girdi yatalak çıktı

Paylaş
Hastaneye sağlam girdi yatalak çıktı

60 yaşındaki Hamiyet Akdak’a özel bir hastanede tiroid bezi ameliyatı yapıldı. Ancak iddiaya göre, Akdak’a hatalı operasyon yapıldı. Ameliyat sonrası yoğun bakımda kalan Akdak şimdilerde yatalak durumda. Konuşma ve görme yetisini kaybeden Akdak’ın ameliyatını yapan iki doktor ve hastaneye karşı 500 bin TL tazminat talebi ile dava açıldı

Hamiyet Akdak, geçtiğimiz 8 Temmuz’da Bağcılar’daki özel bir hastaneye giderek muayene oldu. Yapılan muayene sonrası Akdak’ta tiroid bezi tespit edildi. Akdak, bu tespitten sonra Gaziosmanpaşa Küçükköy’de bulunan Özel A. Hastanesi’nde 29 Temmuz’da tiroid ameliyatı oldu.

Akdak, kolay bir operasyon olmasını beklerken ameliyat sonrası durumu kötüleşti. Ciddi kan kaybı yaşayan Akdak, baygınlık geçirdi, dili boğazına kaçtı. Akdak’a zamanında müdahale edilmediği için oksijensiz kaldı.


YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI


Akdak, ameliyattan bir gün sonra aynı hastanede yoğun bakıma kaldırıldı. Akdak 4 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra durumunda bir iyileşme gözlemlenmeyince Zeytinburnu’ndaki bir hastaneye sevk edildi. Akdak bu hastanede de 1 ay kadar kaldıktan sonra taburcu edildi. Akdak, daha sonra fizik tedavi için başka bir hastaneye götürüldü ve 1 Aralık 2016’da taburcu edildi.


YATALAK DURUMA GELDİ


Evine dönen Akdak, başkasının yardımı olmadan ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Yatalak durumda olan Akdak, yürüyemediği gibi, ciddi oranda görme ve konuşma sorunu yaşıyor.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU


Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, bakıma muhtaç hale gelen Akdak’a hatalı ameliyat yapıldığı gerekçesi ile hastanenin sahibi A.B. ile doktorlar R. S. Ve A.G. S. Hakkında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

KAN TAHLİLİ YAPILMADAN...


Savcılık başvurusu yanı sıra sorumlular hakkında tazminat talebi ile dava da açıldı. Bakırköy Tüketici Mahkemesi’nde Av. Dilge Yüksel'in açtığı davada S. Özel Sağlık Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş., ile ameliyatı yapan doktorlar R.S. ve A. G. S.’nın maddi-manevi tazminat ile cezalandırılmaları istendi. Dava başvuru dilekçesinde, Akdak’a, ameliyat öncesi Hasta Hakları Yönetmeliği’ne göre bilgilendirme yapılmadığı gibi, kan tahlilinin dahi yapılmadığı öne sürüldü.

500 BİN TL’LİK MANEVİ TAZMİNAT


Dava başvuru dilekçesinde talep edilen manevi tazminat tutarı 500 bin 450 TL olarak kayda girdi. Sorumlu doktor hakkında ayrıca İstanbul Tabip Odası’na da, disiplin soruşturmasının yürütülmesi için başvuruda bulunuldu.