Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hastanın yaşı çok ileriyse...
HABERİ PAYLAŞ

Hastanın yaşı çok ileriyse...

Haberin Devamı

Prostat büyümesi için ısı, ultrason, balonla germe gibi bazı tedavi yöntemleri uygulanabiliyor.

Ancak kesin sonuç almak için kesin ve en başarılı yol cerrahi. Çok yaşlı, kalp hastası olanları da ilaç vererek iyileştirmeye çalışmak mümkün

SORU: Ameliyat olmaktan çok korkuyorum Prostat için ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ama ben çok korkuyorum. Bu işi ameliyatsız halletmenin bir yolu yok mu?

CEVAP

Prostat büyümesi için ısı, ultrason, mikrodalga, balonla germe tedavisi gibi bir takım ek tedavi yöntemleri denenmekte ise de en başarılı ve kesin tedavi cerrahidir.

Ameliyat olamayacak kadar ağır durumda olanlar, kalp hastalığı olanlar, anestezi alamayacak durumda olanlar ya da çok ileri yaşlarda olup narkoz riski yüksek olanlara ilaç tedavisi ile yardımcı olmak mümkündür.

Bununla birlikte hastalarıma genç yaşlardan itibaren sürekli olarak yan etkileri de olan ilaçları kullandırmak yerine bir saaten az sürecek ve onları yaşamlarının geri kalan kısmında bu sorundan kalıcı olarak kurtaracak bir kapalı müdahale yapmayı tercih etmekteyim.

SORU: Sanki iğne batıyor 17 yaşındayım. Arka arkaya iki defa mastürbasyon yaptığımda ikinci seferde iğne batar gibi acılar oluyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

İlk mastürbasyon sırasında herhangi bir sorun yaşamadığınıza göre bir rahatsızlığınız olduğu düşünülemez. Peş peşe 2 defa mastürbasyon yaptığında rahatsız oluyorsanız bu durum sizin bünyenizle ilgili kabul edilebilir. Zaten neden bu şekilde kendinizi gereksiz zorladığınızı anlayabilmek mümkün değil, yapmayıverin.

SORU: Nişanlımla konuşurken bir sıvı geliyor Nişanlımla telefonda ya da baş başa konuşurken heyecanlanıyorum. Konuşmalarımız cinsellik üzerine değil ama içimde çok büyük bir istek oluşuyor.

Tuvalete gittiğimde penisimden su renginde sperm gibi kaygan bir sıvı çıkmış olduğunu görüyorum. Konuşmamız daha da uzarsa iç çamaşırım bile ıslanıyor. Bu normal mi? Bu sıvının erken boşalma ile ilgisi var mı?

CEVAP

Durum tamamen normal. Gelen meni değil, prostat ve dış idrar yolu üzerindeki salgı bezlerinin uyarı sonucu salgıladığı kayganlaştırıcı özelliği de olan, kokusuz, su gibi şeffaf, hafif yapışan bir sıvıdır. Bu durum tıpkı limon görüldüğünde ağız sulanması haline benzer. Tamamen fizyolojik bir durumdur. Tabii ki erken boşalma ile de ilgisi yoktur.

SORU: Çok yoruluyorum 2 yıldır haftada bir mastürbasyon yapıyorum. Ama yapınca nedense 2 gün kendime gelemiyorum. Acaba bu neden oluyor? Önlemlerini söyler misiniz? Evlendiğim zaman daha kötüye gider mi?

CEVAP

Mastürbasyon hem fiziksel hem ruhsal olarak bir boşalma yaratır. Bu olay kişinin bünyesine göre değişen oranlarda bir yorgunluk yaratabilir. Beslenmenize dikkat etmenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder