Yaşam Hastayım sana Internet

Hastayım sana Internet

Paylaş
Hastayım sana Internet

Fransız Le Nouvel Observateur Dergisi, internet kullanımıyla ilgili araştırmalardan derlenen bir haber yaptı

Dergi, sanal alemde aşırıya kaçılmasıyla oluşan hastalıkları sıraladı. İşte kullanıcıların farkında olmadığı sanal hastalıklar:

YEDİKLERİNİ İÇTİKLERİNİ TWİTTER’A YAZIYORLAR
Internet hiperaktivitesi: Bu hastalığa yakalananlar 23 saniyeden fazla bir konu üzerinde konsantre olamıyor. Sürekli e-maillerini kontrol eden bu kişiler Facebook’a (sosyal paylaşım sitesi) girmeden ve ‘chat’ (sanal sohbet) yapmadan duramıyor. Bu kişiler akıllarına gelen her şeyi, yediklerini içtiklerini ‘twitter’ adlı sitede yazıyor.

Google paranoyası: Hiçbir haberin gerçekliğine inanmıyor, duydukları her şeyi Google’de uzun uzun araştırıyorlar. İnsanların kendileri hakkında ne düşündüğünü görmek için sürekli ‘Google’da kendi isimlerini arıyorlar.

Internet şizofrenleri: Çöpçatan sitelerinde kız tavlamak için sahte isimlerle birden fazla profil oluşturuyorlar.

BAŞI AĞRISA HEMEN GOOGLE’A GİRİP BAKIYOR
Hastalık hastaları: Hissettikleri en ufak ağrıda bile ‘Google’a başvururlar. Sürekli sağlık sitelerinde gezip ağrılarının neden kaynaklandığını öğrenmeye çalışırlar.

Google Earth ve lokasyon bağımlılığı: Internet’ten cep telefonlarına yüklenen yer gösteren sistemler sayesinde başkalarını adım adım takip edilebiliyor. Bazıları beğendikleri kişileri takip edip onun gittiği mekanlara uğruyor. ‘Google Earth’ uygulaması sayesinde platonik aşklarının evini gözleyenler bile var.

Haberin Devamı