Sabanur Kıraç Hastayken sevgililerin yaptığı 8 komik şey
HABERİ PAYLAŞ

Hastayken sevgililerin yaptığı 8 komik şey

Haberin Devamı

Sevgiliniz hastaysa evde olağanüstü hal ilan edilir. İkinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı gelir ve siz içinizdeki Florence Nightingale ile bir kez daha tanışırsınız. Sevgilinin hasta olması bazı ilişkilere ilaç gibi gelir. Bir anda evdeki soğuk hava yerini anne/baba ocağındaki şefkate bırakır. Gelsin çorbalar gitsin bitki çayları. Sıcacık battaniyeler, ayağa zorla giydirilen çoraplar ve alından bir türlü eksik olmayan eller! Evde hasta bir sevgili varsa senaryo hep aynıdır aslında. O işte o ev komedisinin sekiz perdelik gelişimi...

1- İnternet doktoru kesilmek İyi bir sevgili; burnunuzun akış şeklinden hangi grip virüsünü kaptığınızın teşhisini koyabilir. Üstelik bunu yapmak için herhangi bir laboratuvar testine ya da tıp fakültesi diplomasına da gerek duymaz. Tek ihtiyacı olan Google’a bağlanabileceği bir cihazdır! Tabii hasta olan tarafın da Google amcaya danışarak soğuk algınlığını kansere bağlayabilen versiyonu da sık sık görülür. Zaten maksat ilgi çekmek olduğunda hastalanmak işin bahanesidir.


2- Koca karı ilaçları türetmek Tavuk suyuna çorba, ballı zencefil ya da bol bol mandalina gibi önerilere can kurban. Ama konu sevdiğiniz birinin hastalanması olunca bunlar hiçbir zaman yeterli gelmez. İlla ki absürt bir koca karı ilacı menüye dahil olur. “Domuz yağı ile göğsüne masaj yapmak” ya da “karabiber ile balı karıştırıp, üzerine biraz pekmez, biraz kimyon azıcık da ketçap” ekleyip sabaha hiçbir şeyinin kalmayacağında ısrarcı olmak gerekir!

3- Naz, naz, naz yapmak Naz yapabileceğin bir sevgilin varsa en ufak bir soğuk algınlığı bile ölümcül hastalık tadında yaşanır. “Aşkım, galiba ölüyorum” ile başlayan cümleleri “Çok kötüyüm”lü sızlanmalar takip eder. “Hastayım ben, benimle ilgilen” tavırlarını da unutmamak gerek. Baktınız ki sevgiliniz sizin için üzülüyor, sizi iyileştirmek için Florence Nightingale havalarına giriyor, o zaman istediğiniz her şeyi ona yaptırmaya çalışmakta da hiçbir sakınca görünmüyor!

4- Alkole baş vurmak Buraya yazarken absürt geliyor ama bugüne kadar kaç yüz defa “Bir duble viski/rakı koyayım mı? İyi gelir, mikropları öldürür!” cümlelerini duyduğuma inanamazsınız. O kadar alıştım ki artık aynı cümleleri zaman zaman ben de kuruyorum. Hatta bir keresinde viski, limon ve balı karıştırıp ısıtan, bunu da ilaç niyetine sevgilisine içireni bile görmüştüm.


5- Bunaltıcı ilgi Bazen hastalanan durumu abartır, bazen de hastaya bakan! Dakika başı “Nasıl oldun” diye sormalar, sürekli elini anlına götürüp ateş ölçmeye çalışmalar, tuvalete giderken bile arkasından gitmeler... İlaç saatleri için özel alarmlar kurmalar, “terliksiz gezme” diye bağırmalar, sürekli üstüne bir şey örtmeye çalışmalar... “Zaten hastasın” ile başlayan cümleler ve ardı arkası kesilmeyen “Bir şey istiyor musun hayatım”lar...

6- Eczaneyi zengin etmek Doktor reçeteye tek bir ilaç yazsa bile sevgiliniz hastaysa eczacı yaşadı! O ilacın yanına en az iki tane vitamin, bir tane vicks, biraz pastil, ağrı kesici, ateş dürücü ve dijital bir derece almak lazım. Hazır evde bir hasta varken belki evi sağlık ocağına çevirmek gerekebilir çünkü!


7- Aşırı endişe Uyuyan sevgiliyi izlemeler, arada nefes alıyor mu diye dürtmeler, kalp atışını dinlemek için göğsüne yatmalar... “Keşke o hasta olmasaydı da ben olsaydım” diye dövünmeler... Bir an önce iyileşsin diye hatim indirmeler... Bir yandan “Soğuklarda Tarzan gibi gezersen hastalanırsın tabi” diye söylenmeler diğer yandan “Ne olacak şimdi” diye hayıflanmalar... İşte bunlar, hep sevgiden...

8- Aşırı alınganlık “Ne kadar hasta olduğumu biliyorsun, beni bir kere bile aramadın” ile başlar, “Sen hastayken ben sana böyle mi yaptım” ile devam eder. Ne kadar ilgilenseniz az gelir. Bazı hastalar aşırı alıngan olur. Bana sorarsanız o da ayrı bir hastalık türüdür ve ne yazık ki tedavisi de yoktur! Semptomların azalması için yapabileceğiniz tek şeyse hep destek tam destektir!


BONUS: Hastalığın bulaşması Arkadaş; hastalık bu, top oynarken düşüp dizinin uf olması değil ki! O yüzden de öpünce geçmez, öpünce bulaşır! Bunu anlamak için tıp fakültesine gitmeye gerek yok! Hastalığın kuluçka süresinde “Aaa bak hiçbir şey olmadı” diye dolaşıp tam sevgili iyileşirken yataklara düşenler, size söylüyorum! Hasta sevgilinize ilgi ve sevgi gösterirken dikkatli olmazsanız sıra size de gelecek!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder