Gündem Hatay Valiliği 'hastane' iddiasını yalanladı

Hatay Valiliği 'hastane' iddiasını yalanladı

Paylaş
Hatay Valiliği 'hastane' iddiasını yalanladı

Hatay Valiliği, ülkelerindeki çatışmalarda yaralanan Suriyelilerin, Reyhanlı ilçesinde Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki gayrıresmi hastanelerde tedavi edildiği iddialarını yalanladı

Yazılı açıklama yapan Hatay Valiliği, söz konusu yerlerin pansiyon olduğunu ve hastanelerde tedavi edilen Suriyelilerin iyileşme dönemini buralarda geçirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

>>>REYHANLI'DA DÖRT SUUDİ HASTANESİ VAR'

Hatay Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada konuyla ilgili şöyle denildi:

"Bazı basın yayın organlarının 3 Kasım 2013 pazar günü yayınlanan nüshalarında, 'İlimize bağlı Reyhanlı ilçesinde resmi olmayan hastaneler olduğu ve Suriyelilerin buralarda tedavi edildikleri' iddia edilmektedir.

Bilindiği üzere ülkemize yasal yollardan giriş yaparak insani gerekçelerle geçici olarak misafir edilen Suriyeli'ler bulunmaktadır. Gerek bunlar ve gerekse sınırlarımızdan yaralı olarak alınan Suriyeli'ler, hastanelerimizde tedavilerini tamamlamakta ve iyileşme dönemlerini geçirmek için Reyhanlı'da pansiyon görünümündeki yerleri tercih etmektedirler.

Bu yerler, hastane niteliği taşımamakta ve buralarda herhangi bir tıbbi operasyon yürütülmemektedir. Reyhanlı'da yaralıların iyileşme sürecinde kaldığı bu yerler Türkiye'de 5253 sayılı Dernekler Kanunu hükümlerine göre faaliyet gösteren ve ilçemizde temsilcilikleri olan dernekler tarafından desteklenmektedir.

Haberin Devamı

Reyhanlı Kaymakamlığımızca 26.09.2013 tarih ve 2917 sayılı yazı ile bu yerlerin ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi için İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne talimat verilmiştir. Reyhanlı İlçe Sağlık Müdürlüğü'nce 27.09.2013 tarihinde konu ile ilgili araştırma ve soruşturmaya başlanmış olup, bu yerlere 21.10.2013 tarihinde, uygun faaliyet göstermeleri için tebligatta bulunulmuştur. Ayrıca bahsi geçen yerlerde iyileşme dönemini geçiren hastaların mağduriyetlerine neden olmamak maksadıyla süre verilmiş olup, konu üzerinde araştırma ve soruşturma devam etmektedir."

DHA