Gündem Hatay'da gergin gece

Hatay'da gergin gece

Paylaş
Hatay'da gergin gece

Eskişehir'de 'Gezi Parkı' protestoları sırasında darp edilen ve kaldırıldığı hastanede 38 gün sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın memleketi Hatay'da başlayan gerginlik sürüyor

Dün akşam Armutlu Mahallesi’nin Gündüz Caddesi girişinde gruplar toplanmaya başladı. Barikat kurup caddeyi trafiğe kapatan gruplara polis ’dağılın’ uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10308","10308","201307","10308-1.jpg");

Polisin uyarısına taş, bilye ve havaii fişeklerle saldıran gruba ekipler müdahale etti. Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan grup tekrar birlşerek polise bilyelerle saldrımaya başladı.

Yollara kurdukları barikatları ateşe veren göstericiler ile polis arasındaki çatışma yer yer sürerken, olaylarda bir kişi gözaltına alındı.

Bu arada, göstericiler silahla ateş etmesi sonucu Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü binası önünde duran bir polis memurunun sol kolundan yaralandığı bildirildi. Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Daha sonra polis memurunun yaralandığı yere gelen İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve olay yeri inceleme ekipleri incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

DHA