Gündem Hatice cezası

Hatice cezası

Paylaş
Hatice cezası

Milli eğitim müdürlüğü, Hatice'nin dramını gözler önüne seren okul müdürüne izinsiz açıklama yaptığı için kınama cezası verdi

PERİŞAN HALDEYDİLER

Haberin Devamı

Muğla Kavaklıdere’ye bağlı Çamlıyurt köyünde zihinsel engelli Münevver Sümbül (27) ile kızı, 8 yaşındaki Hatice mağara gibi bir evde sefalet içinde yaşıyordu. Başkalarının verdiği, kendisine büyük gelen eşofman ve ayakkabıyla gezen Hatice bitlenmişti.

Bunun üzerine Hatice’nin öğrenim gördüğü Çayboyu Şehit Şenol Özbay İlköğretim Okulu Müdürü Öznur Kocakilit harekete geçmişti. Öznur Kocakilit’in çabasıyla Hatice’nin dramı basında yer almıştı.

‘HER CEZAYA RAZIYIM’

Böylece Hatice’yle annesi devlet himayesine alınmıştı. Kavaklıdere Milli Eğitim Müdürlüğü ‘yazılı izin almadan’ basına açıklama yaptığı gerekçesiyle Öznur Kocakilit’e kınama cezası verdi.

Öznur Kocakilit şunları söyledi: Ben gazetecilerle Hatice’nin evine gitmeden önce milli eğitim müdürlüğüne, çocuğun sefaleti karşısında çaresiz kaldığımı söyledim. İlgilenen olmayınca olayı basına yansıttık. Hatice için verilecek her cezaya razıyım.

Haberin Devamı

Cavit YILDIRIM/DHA