Gündem Hatice Usta eşiyle inşaatta çalışıyor

Hatice Usta eşiyle inşaatta çalışıyor

Paylaş
Hatice Usta eşiyle inşaatta çalışıyor

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, eşiyle birlikte 30 yıldır inşaat ustalığı yapan 59 yaşındaki Hatice Çoban, görenleri şaşırtıyor

Beş çocuk annesi Hatice Çoban, kendisine baba mesleği olan inşaatçılığı seçti. Kadınların da istediğinde her işi yapabileceğini gösteren Hatice Çoban, inşaatlarda çalışmaya 30 yıl önce, eşi 60 yaşındaki Adnan Çoban ile başladı.

Ailesinde de inşaat ustalarının olması üzerine Hatice Çoban, işi kısa sürede öğrendi. Torbalı'nın Eğerci Mahallesi'ndeki evlerinden her gün şafak vakti çıkan Hatice Çoban, eşiyle birlikte inşaatlarda kalıp çakıp, demir örüyor, beton döküp, çatıya çıkarak kiremit döşüyor.

Hatice Çoban, eşiyle el ele vererek 30 yıldır evlerini geçindirip, çocuklarını büyüttüklerini söyledi.

Çoban, “Eşimin ailesi de inşaat ustasıydı. Evlendikten sonra bizde eşimle baba mesleğini yapmaya karar verdik. yıllardırda bu işi yapıyorum. Yaşlandığım için biraz zorlandığım oluyor.

Ancak, hiçbir zaman işten gocunmam. Mesleğimi çok seviyorum. Gücüm yettiğince de yapmayla devam edeceğim. Kadınlarda erkekler gibi her işi yapabilir” dedi.

Adnan Çoban ise eşinin çok azimli olduğunu belirtti. Çoban, “Her gün benimle gelerek, bir erkek usta gibi çalışıyor. Kadının ustalığı daha başka oluyor. Eşim işinde oldukça titiz. Allah onu başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

Yaşar CEYLAN/İzmir (DHA)