Türkiye (Son Dakika) Hava almaya çıktı, 3 ay sonra kemikleri bulundu

Hava almaya çıktı, 3 ay sonra kemikleri bulundu

Paylaş
Hava almaya çıktı, 3 ay sonra kemikleri bulundu

İzmir’de ormanlık alanda molozların döküldüğü dere yatağında kemikleri bulunan kişinin, evden hava almaya diye çıkıp bir daha dönmeyen Salim Dönmez (38) olduğu ortaya çıktı. Dönmez'in ailesi tarafından geçen 9 Temmuz’da kayıp başvurusunda bulunulmuştu. Olayla ilgili ifadesine başvurulan tanıklardan 1'i tutuklandı. Dönmez’in nasıl öldüğü detaylı otopsi raporu sonrası aydınlanacak

İzmir'de bir kişi, geçen ekim ayında jandarmayı arayıp köpeğinin insana ait kafatası bulduğunu söylemiş ve bunun üzerine bölgede arama çalışması başlatılmıştı. Çalışmalarda, molozların döküldüğü dere yatağında insana ait kafatası ve iskelet parçaları bulundu. İş makinesiyle yapılan kazıda da cesede ait olabileceği düşünülen bir pantolona ulaşıldı.

KİMLİĞİ DNA TESTİYLE BELİRLENDİ

Pantolonun arka cebindeki cüzdanda, Salim Dönmez’e ait kimlik ve kredi kartları ile bir miktar para bulundu. Jandarma ekipleri, kimlik üzerinden polisle irtibat kurdu.

Bir spor mağazasına teknik servis hizmeti veren firmanın sahibi Salim Dönmez’in ailesinin, geçen 9 Temmuz’da polise giderek kayıp başvurusunda bulunduğu belirlendi. Aile, Dönmez'in hava almaya çıkıp bir daha dönmediğini söylemişti.

Bunun üzerine Dönmez’in ailesinden DNA testi için örnek alındı ve yapılan incelemede, kemiklerin Dönmez’e ait olduğu netlik kazandı.


Salim Dönmez, hava almaya diye çıkıp bir daha geri dönmemişti. Salim Dönmez'in ailesi de bunun üzerine kayıp ilanı vermişti.

ÇELİŞKİLİ İFADE VERDİLER

İfadesine başvurulan Savaş Can ile Tarık Demir ve Kıymet Katrancıoğlu’nun çelişkili anlatımlarda bulunduğu, olay günü de nerede olduklarını açıklayamadıkları ayrıca "kasten adam öldürme" suçlamasını da kabul etmedikleri bildirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Demir ile Kantarcıoğlu, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, Savaş Can ise tutuklandı.

UZUN SÜREDİR ARIYORLARDI

Dönmez’in kaybolması ardından ailesi daha önce de yardım istemişti. O dönem Salim Dönmez’in kardeşi Çilem Orhan, "İki telefonu vardı. 10 Temmuz’da telefonlarından birini Gaziemir’deki fuar alanında çalışan işçiler yol kenarında bulmuş. 11 Temmuz günü bize ulaştırdılar. Ancak diğer telefonu hâlâ kayıp. 80 yaşındaki annemle birlikte yaşıyorlar. Asla haber vermeden bir yere gitmedi, gitmez de. Ağabeyimin bulunmasını istiyorum" diyerek yardım çağrısında bulunmuştu.

OLAYI DETAYLI RAPOR AYDINLATACAK

Adli Tıp Kurumu’nda kemik parçalarına yapılan otopside, ilk bulgulara göre ateşli silah ya da bıçak izine rastlanmadığı, yumuşak doku yaralanması sonucu bir ölümün gerçekleşmesi ihtimaline yönelik alınan örneklerin bazı testlerden geçirileceği belirtildi.

Dönmez’in nasıl öldüğü, detaylı otopsi sonucu açıklık kazanacak.

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı