Gündem 'Hava attın' tartışmasında kan döküldü

'Hava attın' tartışmasında kan döküldü

Paylaş
'Hava attın' tartışmasında kan döküldü

İstanbul Fatih'te 'arabayla hava attın' tartışmasıyla başlayan ve iki grubun kavgası sonucu bıçaklanarak öldürülen Yusuf Ay'ın katil zanlısı 6 kişi yakalandı

Mevlanakapı Mahallesi, Çorlulu Ali Paşa Sokak'ta 4 gün önce gece 23:00 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre, otomobillerinde dolaşan Yusuf Ay ile arkadaşlarına mahallede bulunan bir grup "Arabayla ne hava atıyorsunuz" şeklinde laf attı.

Bunun üzerine, kullandığı aracı park eden Yusuf Ay (20) arkadaşları Aziz Meşe(20), Serkan Omak (19), Arda Çoşkun (20) ve Ahmet Bilmez (18) ile birlikte kendilerine laf atan grubla tartışmaya başladı.

Tartışma, 2 grup arasında kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Yusuf Ay ile Aziz Meşe bıçaklandı. Hastaneye götürülen Yusuf Ay hayatını kaybederken yaralanan Aziz Meşe ise tedavi altına alındı. Cinayetin ardından harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlıları kısa sürede belirledi.

Fatih'te düzenlenen operasyonla R.Ö.(16), A.Ö.(17), Gökhen N.(19), Ünal A.(19), Uğur K.(19) ve Ömer D.(19) yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlılardan yaşı küçük R.Ö.'nün bıçağı kullandığı belirlendi.

Yaşı küçük olan R.Ö. ile A.Ö., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Soruşturma sırasındaki ifadelerinde olaydan dolayı pişman olduklarını belirttikleri öğrenilen zanlılar, Fatih Adliyesi'ne gönderildi.

Mehmet AKTARAN/İSTANBUL (DHA)