Gündem Hava sıcaklığı haftasonu artacak

Hava sıcaklığı haftasonu artacak

Paylaş
Hava sıcaklığı haftasonu artacak

Hava sıcaklığının haftasonu da artacağı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, soğuk ve yağışlı hava, bugün Doğu Karadeniz ile Ardahan çevrelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının da Karadeniz kıyılarında 8 ila 10 derece, diğer kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Pazar günü; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın) aralıklarla görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışlara ilave olarak, öğleden sonra ve akşam saatlerinde İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya ve Muğla’nın iç kesimleri), Göller Yöresi (Isparta, Burdur), Marmara’nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova) ile Bolu, Düzce, Eskişehir ve Ankara’nın batı kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere hafif yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca hava sıcaklığının hissedilir derecede artmasıyla birlikte hafta sonunda Doğu Karadeniz;in iç kesimlerinin yüksekleriyle, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ani kar erimelerinin neden olabileceği olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, ani sel, çığ tehlikesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.