Gündem Havaalanı saldırısına 13 gözaltı

Havaalanı saldırısına 13 gözaltı

Paylaş
Havaalanı saldırısına 13 gözaltı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin kentteki 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi, 3'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı

3 canlı bombayla 42 kişinin hayaıtnı kaybettiği İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası IŞİD'e İstanbul'da operasyon yapıldı. İstanbul'daki 16 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 3'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı.

Operasyon yapılan ilçelerden biri de Başakşehir'di. İl Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinden konvoy halinde çıkan polisler Kayaşehir'de bulunan bir siteye geldi.

Özel Harekât polislerinin öncülüğünde önceden belirlenen bir adrese giren ekipler, içeride arama yaptı.

Pendik'te de önceden belirlenen bir adrese operasyon yapıldı. Şıhlı Mahallesi'ndeki adrese Özel Harekat polisleri desteğinde giren ekipler evde arama yaptı. Aramanın ardından evdeki bir şüpheli gözaltına alındı.

İZMİR'DE 9 GÖZALTI

İzmir'deki IŞİD operasyonunda da 9 kişi gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde Konak, Buca, Karabağlar ve Bornova'da 200 polisin katılımıyla yapılan operasyon yapılan adreslerde örgütsel doküman ve 3 av tüfeği ele geçirildi, dijital veriler bulundu.

Haberin Devamı

'SURİYE İRTİBATLI OLDUKLARI İDDİASI'

Anadolu Ajansı'nın haberinde gözaltına alınan zanlıların, Suriye'deki IŞİD mensuplarıyla irtibat halinde olduğu, terör örgütünün amaç ve çıkarları doğrultusunda İzmir'de faaliyetlerde bulundukları, terör örgütüne maddi kaynak sağlamak, eleman kazandırmak için çalıştıkları ve lojistik destek sağladıkları iddiasına yer verildi.

İstanbul Atatürk Havaalanı'nda önceki gün düzenlenen terör saldırısında 42 kişi hayatını kaybetmiş, Başbakan Binali Yıldırım, saldırıyı düzenleyen örgütle ilgili olarak "Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler DEAŞ’ı işaret etmekle beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir" demişti.

AA, DHA