Yaşam Havacılık okulları çoğaldı ve...

Havacılık okulları çoğaldı ve...

Paylaş
Havacılık okulları çoğaldı ve...

Türk sivil havacılık sektöründeki patlama ciddi bir pilot ve hava elemanı açığına neden oldu

Havacılıktaki hızlı büyümeyle birlikte uçuş okullarının sayısı da hızla arttı. Pilotluktan, yer hostesliğine, uçuş harekat uzmanlığından, bilet satış elamanlığına kadar birçok branşta eğitim verilen bu okullara gidenler uluslararası uçuşlarda da yer alıyorlar.

Haberin Devamı

İş bulma ve kazanç konusunda şanslı meslekler arasında yer alan bu okulların öğrencilerinin en büyük talebi de hızlı, garantili ve en azından pratik olarak meslektaşları ile konuşabilecekleri İngilizce öğrenebilmenin yanı sıra uçuş belgesi alabilmek için gerekli olan İngilizce sertifika sınavlarını verebilmek. Bu sebeple Oxford House College'in İstiklal caddesinde yer alan dil kampusü havacılık öğrencilerinin talebi üzerine özel bir bölüm kurdu.

Uzmanlar tarafından dersleri özel olarak planlanan kursun temel amacı, katılımcıyı ICAO3 ve ICAO 4 "aviation english" seviyesine getirip "Test of English for Aviation" (TEA) havacılık İngilizcesi sınavına hazırlamak.

Kurs, "Havacılık İngilizcesi" nin temel kavramları olan; acil durum, alarm, özel istekler, teknik deyimler gibi kavramları da örnek olay çalışmalarıyla sağlıyor.

Haberin Devamı

Kursun diğer dersleri arasında şunlar yer alıyor; Meteroloji, fizik, coğrafya, navigasyon, harita & grafik, uçuş teorisi, mekanik, uçak inşaatı, uçak gövdesi& motor, elektrik, havacılık elektroniği, aletle teçhiz, hidrolik, havacılık kuralları, ATC kuralları, tanımlar, kısaltmalar, havacılık terimleri, tıbbi bilgiler, biyoloji, insani performans kapasitesi, günlük briefing.