Dünya Havada motoru parçalandı

Havada motoru parçalandı

Paylaş
Havada motoru parçalandı

459 kişi taşıyan Avustralya havayolu şirketi Qantas'a ait bir yolcu uçağı, motorlarından biri havada parçalanınca düşme tehlikesi geçirdi

Uçağın motorunun parçaları Endonezya'daki bir adaya düşerken, 433 yolculu Airbus Singapur'a acil iniş yaptı.

Haberin Devamı

Mürettebatla birlikte 459 kişi taşıyan Airbus A380 tipi uçağın Singapur'dan Avustralya'nın Sydney kentine gittiği bildirildi.

Yetkililer, Endonezya'ya ait Batam Adası üzerine motorunda bir patlama meydana gelen ve bazı parçaları adaya düşen uçakta yaralanan olmadığını belirtti.

İki katlı yolcu uçağı, Singapur havaalanına zorunlu iniş yaptı.

Batam adasında bulunan görgü tanıkları da havada büyük bir patlama duyduklarını ve gökten enkaz parçalarının döküldüğünü ifade etti. Yerleşim birimi üzerine düşen beyaz ve kırmızı renkli parçalar Endonezya televizyonlarında gösterildi. Düşen enkaz parçalarının şans eseri kimseyi yaralamadığı belirtildi.

MERAPİ VOLKANI YÜZÜNDEN Mİ?

Olayın ardından Avustralya havayolu şirketi Qantas, Airbus A380 tipi uçakların uçuşlarını askıya aldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Qantas Yönetim Kurulu Başkanı Alan Joyce, şirkete ait bir Airbus A380’in teknik arıza nedeniyle Singapur'a zorunlu iniş yapmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, uçuşunun güvenli olduğu konusunda tatmin olana kadar ellerindeki 6 Airbus A380'in uçuşlarını askıya aldıklarını duyurdu.

Qantas, motorda yaşanan arızaya 10 günden beri lav püsküren Merapi Yanardağı’nın neden olmuş olabileceği konusunda bir açıklama yapmadı.

(Hürriyet)