Yaşam Havalar nasıl olacak?

Havalar nasıl olacak?

Paylaş
Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama:

Haberin Devamı

Yurdumuz Kurban Bayram'ından bu yana genellikle yüksek basınç merkezinin etkisi altında bulunduğundan yurdun büyük bölümünde yağış kaydedilmezken, Marmara'nın doğusu ile iç bölgelerde gece ve sabah saatlerinde sis ve pus hadisesi görülmekte, hava açık ve güneşli geçerken, hava sıcaklığı geceleri normalleri civarında, gündüzleri mevsim normallerinin üzerinde seyretmektedir.

Yapılan son meteorolojik tahminlere göre, yağışsız günlerin yaşandığı ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu dönemin bu hafta sonu ve gelecek hafta da yurt genelinde etkili olmaya devam edeceği bekleniyor. Hafta sonunda Marmara bölgesinin, önümüzdeki hafta başında Marmara bölgesiyle birlikte Ege ve Batı Akdeniz’in parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege’de kısa süreli sağanak yağış geçişleri görüleceği, diğer bölgelerimizin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu ile iç bölgelerde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı; gündüz sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Aylık tahmin çalışmalarımıza göre; normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının gelecek hafta sonundan itibaren azalacağı; yağışsız dönemin sona ereceği ve yağışların Kasım ayı ortalamaları civarında gerçekleşeceği beklenmektedir.

Haberin Devamı