Türkiye (Son Dakika) Havalimanında 30 kilo külçe altınla yakalandı!

Havalimanında 30 kilo külçe altınla yakalandı!

Paylaş
Havalimanında 30 kilo külçe altınla yakalandı!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir yolcunun üst aramasında 29,98 kilogram ağırlığında külçe altın ele geçirildi. Altının yaklaşık değerinin yaklaşık değeri 2 milyon 638 bin 240 TL

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli, Atatürk Havalimanı’na tarifeli olarak gelen bir uçağın yolcu listesinde risk analizi yaptı. Yapılan değerlendirme sonucunda sık seyahat etmesi ve valiz ağırlığından şüphe duyulan Türk uyruklu bir şahsın çantaları X-Ray’e sevk edilip, şüpheli yoğunluk tespiti üzerine söz konusu çantalar takibe alındı.

GÜMRÜĞE BİLDİRMEDEN GEÇMEYE ÇALIŞTI


Söz konusu şahsın "Gümrüğe tabii eşyam yok" anlamına gelen ‘Yeşil Hat’tan geçmesi üzerine şahıs ve çantaları tekrar X-Ray kontrolünden geçirildi. Daha sonra Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği’ne götürülen şahıs ve eşyaları detaylı olarak arandı.

YELEK CEPLERİNDE ELE GEÇİRİLDİ


Şahsa ait iki adet valiz ve laptop çantasında yapılan kontrollerde yolcu beraberi muafiyet sınırlarını aşan herhangi bir eşyaya rastlanılmadı. Ancak şahsın yapılan üst aramasında, üzerinde bulunan yeleğin ceplerinde yaklaşık değeri 2 milyon 638 bin 240 TL olan 29,98 kilogram ağırlığında külçe altın ele geçirildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

İHA

Haberin Devamı