Gündem Havalimanında 'yanardağ çilesi'

Havalimanında 'yanardağ çilesi'

Paylaş
Havalimanında 'yanardağ çilesi'

İzlanda'da meydana gelen yanardağ patlamasından ardından başta İngiltere olmak üzere Kuzey Avrupa ülkelerindeki hava ulaşımının durması nedeniyle pek çok sefer iptal edildi

Bugün sabahtan itibaren Atatürk Havalimanı’ndan Avrupa’nın çeşitli noktalarına yapılması gereken toplam 53 sefer, İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Bu arada Atatürk Havalimanı’nda, iptaller üzerine otele yerleşmeyip seferlerin başlamasını bekleyen çok sayıda yolcu için, havalimanı işletmecisi TAV, boş olan çalışma ofislerinden birini tahsis etti. THY de yolculara battaniye veriyor, çay-kahve, sandviç ikram ediyor.

Oğuz Çetin de bekleyenler arasında

Milli Takımlar Teknik Direktörü Yardımcısı Oğuz Çetin de, bekleme sıkıntısı çeken yolcular arasında yer aldı. Sabah saatlerinde THY’ye ait bir uçakla Almanya’ya gideceğini, seferler iptal olunca Atatürk Havalimanı’nda kaldığını belirten Oğuz Çetin, “Almanya’ya gidecektim ama yanardağ patlaması nedeniyle uçuşum iptal oldu. Ben de İspanya aktarmalı gitmeye çalışacağım" dedi.

Yanardağ diplomasiyi de vurdu!

Haberin Devamı

4 BİN KUZEY AVRUPALI ANTALYA'DA KALDI

Antalya'dan bu ülkelere yapılacak karşılıklı 20 sefer iptal edildi. Sefer iptalleri nedeniyle yaklaşık 4 bin Kuzey Avrupalı turist Antalya'da kaldı.

İkinci patlamanın ardından ortaya çıkan kül bulutunun görüş mesafesini engellemesi yüzünden hava trafiğinde meydana gelen olumsuzluk, Antalya'daki Kuzey Avrupalı turistleri de etkiledi. Antalya Havalimanı'ndan İzlanda, Finlandiya, İngiltere, Fransa, Almanya, Polanya, Belçika, Danimarka, Estonya, Norveç ve İsveç'e yapılacak karşılıklı 20 uçak seferi iptal edildi. İptal edilen seferlerin çoğunlunun kül bulutu nedeniyle hava sahası kapalı olan Almanya'ya olduğu belirtildi.

Sefer iptalleri nedeniyle yaklaşık 4 bin Kuzey Avrupalı turistin Antalya'da kaldığı, otellerinden havalimanına transferlerinin gerçekleşmeden iptallerin duyurulduğu açıklandı.

Sefer iptalleri ile ilgili bir yolcunun bile mağdur edilmediğini belirten yetkililer, “Sadece tatilleri bir kaç gün daha uzadı. Tur operatörleri aracılığıyla seferler açıldığında yolcular bilgilendirilecek” dedi.

DALAMAN'DA DA İPTAL VAR

Dalaman'dan İngiltere ve Kuzey Avrupa ülkelerine bugün yapılacak dört uçak seferi de iptal edildi. Seferlerin iptal edildiğini ülkelerine dönmek için geldikleri Dalamam Havalimanı'nda öğrenen yaklaşık 1000 turist, otobüslerle Köyceğiz, Dalyan ve Sarıgerme'de otellerine geri döndü. Otellere yerleştirilen turistlerden konaklama ücreti alınmayacağı belirtilirken, Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali yetkilileri, uçak seferlerinin ne zaman yapılacağının belli olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Avrupalılara 'Dışarı çıkmayın' uyarısı yapıldı

F-18’LERİN MOTORLARI ZARAR GÖRDÜ

İzlanda’da patlayan yanardağdan yükselen kül bulutunun, Finlandiya hava kuvvetlerine bağlı F-18’lerin motorlarına zarar verdiği bildirildi.
Finlandiya hava kuvvetlerinden yapılan açıklamada, Finlandiya hava sahasının kapanmasından önce eğitim uçuşundan dönen uçakların motorlarında yapılan incelemelerde motorlarda volkanik kül görüldüğü, motorların çekilen fotoğraflarının, toz bulutunda kısa mesafe uçuş yapılsa bile motorların zarar görebileceğini gösterdiği belirtildi.

Motorlardan bazılarının sökülüp onarılması gerektiği kaydedildi.

Bu arada dün akşamdan bu yana kapalı olan Finlandiya hava sahasının en az pazar günü TSİ 15.00’e kadar tüm ticari uçuşlara kapalı tutulacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Slovakya hava kontrol ajansı da, Slovakya hava sahasının TSİ 16.00’dan itibaren kapalı olduğunu bildirdi.

İsveç ve Norveç’in de kuzeydeki hava sahalarını kademeli olarak açmaya başladıkları bildirildi.

Bu arada BM’nin Irak’a 1990’da uygulamaya başladığı ambargodan bu yana yapılacak ilk Bağdat-Londra ticari uçuşunun yarın veya pazar gününe kadar ertelendiği belirtildi.