Gündem Havalimanındaki arıza uzun kuyruklar oluşturdu

Havalimanındaki arıza uzun kuyruklar oluşturdu

Paylaş
Havalimanındaki arıza uzun kuyruklar oluşturdu

Atatürk Havalimanı’nda pasaport işlemlerinin gerçekleştirildiği ‘polnet’ sistemi arızalanınca yolcular pasaport kontrol noktalarında uzun kuyruk oluşturdu

Yurt dışına çıkmak için Atatürk Havalimanı’na gelen yolcular saat 18.00 sıralarında pasaport işlemlerinin yapıldığı ‘polnet’ sistemi arızalanınca Dış Hatlar Terminali’ne bir süre beklemek zorunda kaldı.

Arızanın dakikalarca giderilememesi üzerine işlemler pasaport polisleri tarafından manuel olarak gerçekleştirildi. İşlemlerin yavaşlaması nedeniyle pasaport sırasında uzun kuyruklar oluştu. Arızanın neden kaynaklandığı henüz belirlenemezken, siber saldırılar da dahil olmak üzere her türlü ihtimal değerlendiriliyor.

Yaklaşık 3 saat süren arızanın giderilmesinin ardından saat 21.00 sıralarında pasaport işlemleri normale döndü.


İHA


THY'den yolcularına uyarı

POLNET bilgi sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Türkiye genelinde sınır kapılarında olduğu gibi Atatürk Havalimanı'nda da giriş ve çıkış işlemlerinde aksamalar meydana geldi. Türk Hava Yolları resmi internet sitesinden yolcularını uyaran bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye genelinde yaşanan "Pasaport Sistemi Arızası " sebebiyle uçuşlarınızda herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için alana varışlarınızı normalden daha erken planlamanızı tavsiye ederiz. Güncel uçuş bilgilerini mobil uygulamalarımızdan veya web sitemizden takip edebilirsiniz."

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)