Dünya Havalimanını kapatan veda öpücüğü!

Havalimanını kapatan veda öpücüğü!

Paylaş
Havalimanını kapatan veda öpücüğü!

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Newark Havalimanı, 'veda öpücüğü' yüzünden kapanmış

ABD’de uçak ve yolcu trafiği en yoğun havalimanlarından biri olan New Jersey’deki Newark Havalimanı’nın, kapanmasına ve binlerce kişinin saatler boyunca havalimanında mahsur kalmasına yol açan olayın, bir yolcunun ‘veda öpücüğü’ heyecanından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Newark Havalimanı geçtiğimiz günlerde, bir kişinin yasak bölgeye girdiğinin ortaya çıkması üzerine güvenlik gerekçesiyle kapatılmış, tüm güvenlik birimleri alarma geçirilmiş, binlerce yolcu da uçaklarda ve havalimanında çile dolu saatler yaşamıştı. Amerikan medyasına bugün yansıyan haberlere göre, Newark Havalimanı’nı, bir yolcunun ‘veda öpücüğü’ yüzünden kapatıldı.

YASAK ALANDA OLDUĞUNU BİLMİYORDU

Newark Havalimanı, C1 terminalinde meydana gelen ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, eşini yolcu eden bir adam, yolcu ve bagaj aramalarından önceki bölüm olan, yalnızca uçak biletli ve biniş kartlı yolcuların alındığı bölgeye geçiyor. Yasak alanda olduğunu bilmeyen ve o noktada bulunan TSA (Amerikan Taşımacılık Güvenliği) görevlisi tarafından fark edilmeyen adam burada kısa bir süre eşi ile bekledikten sonra, son güvelik noktasına geçecek eşine bir öpücük kondurduktan sonra görüntülerden kayboluyor.

Haberin Devamı

Amerikan gazetelerine yansıyan haberlerde, olayda ihmali olduğu belirlenen TSA görevlisinin zorunlu ücretsiz izine çıkarıldığı, kimliği belirlenmeyen yolcu uğurlayıcısı adamın da havalimanından çıkmış olduğunun anlaşıldığı da belirtiliyor.

Nafiz ALBAYRAK/NEW YORK, (DHA)