Beden Sağlığı Havaya atıp tutma oyunu liseli Eray'ı felç etti

Havaya atıp tutma oyunu liseli Eray'ı felç etti

Paylaş
Havaya atıp tutma oyunu liseli Eray'ı felç etti

Mersin'de sınıf arkadaşlarının oyun için havaya atıp ardından tutamaması sonucu belden aşağısı felç olan lise öğrencisi Eray Gür, tedavi olup yeniden yürümek istiyor

Mersin Mezitli'de geçen ekim ayında sınıfta arkadaşlarının oyun için havaya atıp tutamaması sonucu kafasının üzerine düşen lise öğrencisi 15 yaşındaki Eray Gür'ün boynunda kırıklar oluşurken omuriliği de zarar gördü.

Olaydan sonra boynundan alt kısmını hissetmeyen ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan genç, burada geçirdiği ameliyatın ardından yaklaşık 1 hafta sonra el ve kollarını hareket ettirmeye başladı. Belden aşağısındaki felç durumu devam eden Eray Gür'ün tedavisi tamamlandı. Eray Gür'ün yeniden yürüyebilmesi için Adana'da özel bir hastanede fizik tedaviye başlandı. Tedavi masraflarının bir bölümü, sanatçı Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı Anadolu Halk ve Barış Platformu ve hastane tarafından karşılandı.

'YENİDEN YÜRÜMEK İSTİYORUM'

Düştükten sonra boynundan altını hissetmediğini belirten Eray Gür, "Düşünce kafamı hızlı bir şekilde sağa ve sola çevirmişim. Ben o anı hatırlamıyorum. Ambulansa bindiğimi, bir de hastaneye geldiğimde bana 'Hissediyor musun?' diye sorduklarını hatırlıyorum" dedi. Geçirdiği ameliyatın ardından 2 gün yoğun bakımda kaldığını belirten genç, şöyle konuştu:



"Yaklaşık 1 aydır hastanede yatıyorum. Şimdi ellerimi kollarımı hareket ettirebiliyorum. Şu anda sadece kollarımı kaldırabiliyorum. Ayaklarımı da hissedebiliyorum. Bakmadan ayağıma dokunulduğunda hangi parmağıma dokunduklarını anlıyorum. Karıncalanma falan var ancak hareket ettiremiyorum. Ben fizik tedavi görüp ayağa kalkmak, yeniden yürümek istiyorum. Sporcuyum, 15 yaşındayım ve tekrardan yürüyüp spor hayatıma devam etmek istiyorum."

'BEN DE, ARKADAŞLARIM DA PİŞMAN'

Eray Gür, arkadaşlarının yaşanan olaydan dolayı çok üzüldüklerini ve sürekli kendisini ziyaret ettiklerini belirterek "Ben saçımı kestim diye onlar da saçlarını kesti. Beni mutlu edebilmek için ellerinden geleni yaptılar. Arkadaşlarıma ben söyledim 'Beni havaya atın' diye. Böyle bir kaza oldu. Onlar böyle bir şaka yaptıkları için pişman, ben de pişman oldum. Keşke yapmasaydım" diye konuştu.

'FİZİK TEDAVİ İÇİN BİZE YARDIMCI OLUN'

Baba Ergün Gür de oğlunun okulda arkadaşlarıyla eğlenirken geçirdiği bir kaza sonucu hayatlarının altüst olduğunu söyledi. Oğlunun belden aşağısının tutmadığını belirten baba Ergün Gür, "Kolları yüzde 20 çalışıyor ve elleri tutmuyor. Yetkililerden ricamız oğlumuzun fizik tedavisinde bize yardımcı olmaları. Eray'ın tansiyon, ateş ve solunum sıkıntısı var. Ciddi bir emek lazım. Bu süreçte biz evladımız yanındayız ama şartlar bir yere kadar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı