Yaşam Havuçlu kek aşıkları buraya! Daha önce hiç böylesini yemediniz

Havuçlu kek aşıkları buraya! Daha önce hiç böylesini yemediniz

Paylaş
Havuçlu kek aşıkları buraya! Daha önce hiç böylesini yemediniz

Fırında pişerken havuç ve tarçının verdiği o enfes kokular en iştahsız insanın bile iştahını kabartır. İşte bu muhteşem ikilinin havuçlu tarçınlı kekin tarifini sizler için derledik...

Keki yaparken mikser kullanmanıza gerek yok sadece tahta kaşık veya plastik bir spatulayla yapabilirsiniz. Sadece kek hamurunu tepsiye döktükten sonra 15 dakika fırına koymadan ılık bir ortamda bekletin.

Kuru malzemeler:

3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya

Sıvı malzemeler:

1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı veya 125 gram tereyağı
2 veya 3 yumurta(Arzuya göre)
2 çorba kaşığı limon suyu

İçi için:

4 tane rendelenmiş havuç
Arzu edilirse 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için:

Bol tarçın (göz kararı)

Yapılışı:

Öncelikle havuçların kabukları sıyrılır ve rendelenir veya mutfak robotunda çekilir.
Yumurtalar çırpılır, sırasıyla süt, zeytinyağı, limon suyu konulur ve çırpılır. Azar azar kuru malzemeler ilave edilerek un iyice sıvı malzemeye yedirilir.

Rendelenmiş havuçlar ve çekilmiş kuru yemiş hamura ilave edilerek karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye dökülerek üzerine bolca tarçın serpilir.

Kek hamuru 200 derece hararette üzeri kabarana kadar pişirilir, hamur kabarınca ısı 170 dereceye indirilerek kek pişirilir. Kürdanı batırdığınız zaman kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

Haberin Devamı