Sağlık Havuz kazalarına dikkat!

Havuz kazalarına dikkat!

Paylaş
Havuz kazalarına dikkat!

Uzmanlar, serinlemek için gidilen havuzların seçilmesi ve buralardaki kazalara dikkat çekti

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Hüseyin Çebicci, 1-4 yaş arası çocuklarda düşme ve boğulma, 14-22 yaş grubu gençlerde atlamaya bağlı kazaların en sık görülen durumlar olduğunu söyledi.

Acil Tıp Uzmanı Dr. Hüseyin Çebicci, gidilen havuzlarda suyun sığ olan kısmına yüksekten kafa üstü atlamalarda, su içinde geçirilen kafa travmasının kişilerin su yutmasına ve boğulmasına neden olduğunu söyledi.

Çebicci, travmalarda boyun omurlarının çok kolaylıkla hasar görebildiğini, bu nedenle sırt ve bel omurların da etkilendiğini belirtti.

14-22 yaşındakilerin suya kafa üstü atlamaları sonucu meydana gelen kazalar konusuna değinen Çebicci, en sıklıkla boyun omurlarında kırılmalar, buna bağlı omurilik ezilmelerinin ortaya çıktığını dile getirerek boyun kırıkları gelişince her iki kol ve her iki bacak felçli hale gelmekte, idrar tutamama gibi ciddi problemler ortaya çıkabildiğini ekledi.

Acil Tıp uzmanı Dr. Çebicci, epilepsi hastalarının ilaçlarını düzenli almalarını, gittikleri havuzlarda tek başına bırakılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, epilepsi hastalarının havuzlarda geçirebileceği kafa travması sonrası çok kolaylıkla beyin kanaması geçirebileceğine, tedavisinde sıkıntılar olduğuna dikkat çekti.

Çebicci, havuzlarda görülebilecek kazalara karşı çocuk ve yaşlıların da havuz kenarlarında ve havuz içerisinde tek başlarına bırakılmaması gerektiğini söyledi.

İsmet KÖZELO/KAYSERİ (DHA)

Haberin Devamı