Gündem Havuzda tuz ruhu skandalı

Havuzda tuz ruhu skandalı

Paylaş
Havuzda tuz ruhu skandalı

Kadın pediyle tıkanan havuz tuvaletinin açılması için tuz ruhu kullanıldı, 22 kişi zehirlendi

Adana'da, olimpik yüzme havuzlarının da bulunduğu kompleksteki kapalı yüzme havuzunda, atılan kadının pedi nedeniyle tıkanan klozeti görevlilerin tuz ruhuyla açmaya çalışması, skandala neden oldu. Tuz ruhu kokusunun yayılması nedeniyle yüzme yarışlarının yapıldığı havuzdaki sporcular ve yakınları ile görevlilerin de arasında bulunduğu 22 kişi zehirlendi.

Haberin Devamı

İçinde iki olimpik yüzme havuzunun bulunduğu Ziyapaşa Bulvarı üzerindeki Atatürk Yüzme Havuzları Kompleksi'ndeki Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu'nda Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun 30'uncu yıl kutlamaları çerçevesinde minikler, gençler ve yetişkinler kategorisinde çeşitli yüzme yarışları düzenlendi.

TAZYİKLİ SU YETMEYİNCE...

Havuzun bulunduğu salonu, sporcular ve seyircilerle birlikte yaklaşık 200 kişi doldurdu. Bu sırada tuvalete giren kadınlar, klozetin tıkalı olduğunu görünce durumu görevlilere bildirdi. Havuz görevlileri, tıkalı klozeti önce tazyikli suyla açmaya çalıştı. Etrafa yayılan pis kokular üzerine, görevliler, klozete tuz ruhu döktü.

Haberin Devamı



Yaklaşık 2 litre dökülen tuz ruhunun kokusu kapalı ortamda yayılarak tüm havuzu sardı. Bir süre sonra havuzdaki sporcular ile izleyiciler nefes almakta zorlanıp, öksürmeye başladı. Birçok kişi de, tuz ruhunun etkisiyle fenalaştı. Bunun üzerine görevliler kapıyı ve pencereleri açıp, havuzu havalandırmaya çalıştı. Tuz ruhundan etkilenenlerin olması üzerine, polise ve 112 Acil sağlık ekiplerine haber verildi.

Zehirlenen sporcular ve seyirci yakınları, tuz ruhunun etkisinin artması üzerine kendilerini güçlükle dışarı attı. Fenalaşarak yere yığılan 5 kişi de, çevredekilerin yardımıyla dışarı çıkarıldı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, ilk önce durumu ağır olanlara müdahale etti.

2 KİŞİNİN DURUMU CİDDİ

Zehirlenen 5 kişi, ilk gelen ambulanslarla hastaneye götürüldü. Nefes almakta zorlanıp, öksüren sporcular ile yakınları, ayran içerek tuz ruhunun etkisinden kurtulmaya çalıştı. İlk belirlemelere göre, tuz ruhundan etkilenen 7 kişi Çukurova Devlet, 6 kişi Adana Devlet, 4 kişi Numune, 3 kişi Özel Adana ve 2 kişi de 10'a yakın ambulanslarla Özel Seyhan Başkent hastanelerine götürüldü. Zehirlenen 22 kişi, hastanelerde tedavi altına alınırken, 2 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

PEDİ ERİTİR SANMIŞLAR...

Çocuklarını yüzmeye getiren vatandaşlar, yaşananların skandal olduğunu belirterek, kompleks yöneticilerine tepki gösterdi. Olaydan sonra havuza gelerek görevlilerden bilgi alan İl Gençlik ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, olayın tıkanıklıktan meydana geldiğini belirterek, "Kadınlar tuvaletine bir kadın klozete ped atmış, o da tuvaleti tıkamış. Açamayınca koku yayılmasın ve pedi eritir düşüncesiyle tuz ruhu dökülmüş. Tuz ruhu kokusu da oksitlenerek tüm havuza yayılmış. Havuzun suyunda herhangi bir şey yok. Tüm sporcularımıza ve seyircilere geçmiş olsun" dedi.

Haberin Devamı

Tahsin ÜLKER / ADANA, (DHA)