Dünya Hawaii’de balistik füze saldırısı paniği

Hawaii’de balistik füze saldırısı paniği

Paylaş
Hawaii’de balistik füze saldırısı paniği

Amerika'nın Hawaii eyaletinde Acil Durum Yönetimi birimleri, vatandaşların cep telefonlarına "Balistik füze saldırısı var. Derhal sığınaklara gidin" mesajı yollayınca kas yaşandı. 38 dakika süren panik, cep telefonlarına 'Yanlış alarm vermişiz' mesajı gelince sona erdi. Hawaii Valisi, 'Vardiya değişiminde bir personel yanlışlıkla füze uyarı düğmesine basmış' şeklinde açıklama yaptı, ama pek inandırıcı bulunmadı

Hawaii’de, eyalet sakinlerinin cep telefonlarına gelen ‘Hawaii’ye balistik füze atıldı. Hemen saklanacak bir yer bulunuz. Bu bir tatbikat değildir’ uyarısı paniğe neden oldu.

Daha sonra uyarının bir hata sonucu yapıldığı, an itibariyle Hawaii’ye karşı hiçbir füze tehdidi olmadığı belirtildi.

YANLIŞ ALARM!


Hawaii Acil Durum Yönetim Ajansı Sözcüsü Richard Rapoza, vatandaşların balistik füze saldırısı için telefonlarına mesajla uyarı geldiklerinin iddia etmesinin ardından "balistik füze tehdidinin" söz konusu olmadığını, uyarının yanlış alarm olduğunu söyledi.



Repoza, durumu soruşturduklarını da ekledi.

ABD Ordusu Pasifik Komutanlığı da, Hawaii'ye karşı bir füze tehdidi olmadığını, uyarının bir hata sonucu gönderildiğini belirtti.

HAWAII VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA


Hawaii Valisi, "Vardiya değişimi sırasında yanlış düğmeye basılması sonucu füze alarmı verilmiş" şeklinde bir açıklama yaptı ancak bu pek inandırıcı bulunmadı.

Haberin Devamı