Cumartesi Postası Hayal pastalar

Hayal pastalar

Paylaş
Hayal pastalar

Siz hayal edin, onlara anlatın, gerisini işin uzmanlarına bırakın...

Yasemin YURTMAN

Haberin Devamı

Sekiz ay önce hayata geçen hayalpasta.com’un, her yaptıkları pastayı sanat eseri gibi düşünen tasarımcıları ile buluştuk. Yaptıkları pastalar dilden dile dolaşarak onları pastacılığın gizli kahramanları yaptı bile. Öyle özene bezene modeller yapıyorlar ki müşterileri arasında pastayı yiyemeyip aylarca buzlukta saklayanlar var...

Butik pasta yapımı, eskisi gibi bir elin parmakları kadar insanın yaptığı bir iş olmaktan çıkalı çok oldu. 1 aylık kurs görüp “butik pastacı” olmaya karar veren pek çok kişi var. “Bu butik pastacılardan sıyrılmamız gerekiyordu” diyerek kolları sıvayan bir ekip var ki, şimdi onlara kulak veriyoruz. İsmi Hayal Pasta olan ekip üç gün içinde istenen pastayı teslim ediyor.

Haberin Devamı

Siz hayal edin, anlatın, gerisini onlara kalsın. Söz, Hayal Pasta’nın Şefi Deniz Kutlu’da: “15 yıldır pasta yapıyorum. Rüyamda pasta gördüysem hayata geçiririm.” Deniz Hanım’ın ilk adımı, kendisine mutfağını açacak, Hayal Pasta’yı markalaştıracak bir kurum bulmak olmuş. Sonra da ünlü bir pasta ustasıyla anlaşmış ve hayalpasta.com’u yayına açmış. Bin farklı pasta modeli hazırlayıp siteye yüklemişler. Ama iddiası bu değilmiş. Gönlünde yatan, sipariş verenlerin hayallerine şekil vermekmiş.

Hamam pastası şöhreti getirdi

Site açıldığında yaşananları Deniz Kutlu’dan dinleyelim: “İlk sipariş, İstanbul-Sultanahmet’teki bir otelde kalan turist kadınların istediği ‘hamam pastası’ydı. İki gece uyumayıp internetten gerçek bir hamam nasıl olur diye araştırdım. Bir gün çizim yaptım. Pastayı Çemberlitaş Hamamı’na teslim ettik.” ‘Hamam pastası’ ortasındaki dansözleri, kurnaları ile, hayalpasta.com’u üne kavuşturdu. Ardından gelen pasta siparişi, mimarlık ofisine aitti. Ofisin patronu zor günler geçirmekteydi, mesai arkadaşları keyfini yerine getirmek için siparişi vermişti. Deniz Hanım, gerçeğinden ayrılmayan mimarlık ofisini pasta haline getirdi. Patron, pastayı yemeye kıyamadı...

Bir gün olur da sipariş vermek isterseniz Hayal Pasta’ya, ön görüşme yapmanız gerekecek. Ardından çizime geçilecek. Bir sonraki adım, pastanın yapılması. Fiyatlar, 80-400 TL arasında. Deniz Kutlu’nun asistanları çantalarında birer not defteri ve fotoğraf makinası ile dolaşıyorlar. Gördükleri her farklı şeyin fotoğrafını çekiyor, not alıyorlar. İnternet sitesindeki bin farklı modeli, sipariş gelse de gelmese de mutlaka yapıyorlar.

Haberin Devamı

(18.06.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)