Tamer Heper Hayaldi gerçek oldu
HABERİ PAYLAŞ

Hayaldi gerçek oldu

Yıllar önceydi belki orta okuldayım, belki lise başlarında. Gelecek hakkında tahminler yapılıyordu. “2000 yılında öyle karayolu falan kalmayacak, araçlar havada uçacak, şöyle iki kişilik, dört kişilik aile uçakları ile gidip geleceğiz.” Çoğu tahmin tam olarak çıkmadı. Mesela, havada uçan aile boyu uçaklar yok. Hatta karada bile yürüyemiyoruz. Oysa 2000’lerde neler ummuştuk. UZAY 1999 adlı dizi hâlâ aklımda. Ayda bir Alfa üssü kurulmuş zırt pırt oraya gidip, oradan uzayın derinliklerine dalınıyor. Dünya ise bir başka alem.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Böyle ışınlanan insanlar, uzaylılarla işbirliği falan. İyi ama nerede kaldı 1999, 2000’i bile 11 sene geçtik, halen yollarda yürüyemiyoruz, trafik kör düğüm. Öyle zırt pırt aya gitmek nerede? Bırakın uzaylıları, internet denen şeytan makinesi hayatımıza girdi ama çöküp çöküp duruyor. Geçen gün adliyede hakimi, avukatı, katibi ekrana baka baka uyuya kalmak üzereydik ki geldi meret. Gençliğimin bütün hayali 2000 yılını görüp havada uçan araçları kullanmak, uzaylılarla konuşmak, bir hapla karın doyurmaktı, hiçbiri olmadı. Ama benzer şeyler yaşanmıyor da değil. Havada uçan araçlar olmadı ama uzaylı kıyafetli birileri öğrencileri uçurmak için gazlı bir alet geliştirildi. Gençlere sıkıp sıkıp duruyorlar, gençler de gazı yiyince kaş göz birbirine karışmış havalarda uçuyor. Sonra çok havalanmasın diye inişe geçiriyorlar, bunun için de sihirli bir sopa kullanılıyor, sopaya temas eden çocuklar piste inip yere yapışıyor. Beslenme hapı da geliştirildi sanıyorum. Dört kişilik aileye aylık 30 TL zam yapılıyor. Günde bir hap yuttun mu doyarsın, paraya ne gerek var? Öyle bir denetim ağı oluşturuldu ki hepimizle yakından ilgilenenler var. Telefon konuşmasından teşhis ve tedavi yapılıyor, konulan teşhise göre bazen Silivri, bazen Hasdal gibi alanlarda hava değişimine, tedavi altına alınılıyor. Meğer gençliğimin hayalleri de tam olarak boş değilmiş, kısmen gerçekleşmiş. 2000’li yıllardan beklediklerim gerçekleşmiş de, bakalım 2011 yılında daha neler göreceğiz. Tüm okuyucularıma mutluluk dolu yıllar dilerim. 2011 yılı hepimize huzur, sağlık, mutluluk, sabır, bazılarımıza insaf getirsin.

Haberin Devamı

Sabit tesis ise olmaz

Site içinde müstakil bir evimiz var. Balkonunu PVC ile kapatmak istiyoruz. Ne yapmalıyız? Hiçbir şey yapmadan kapatmamız mümkün mü? V.G.

Bir binada projeye aykırı olacak hiçbir şey yapamazsınız. Yapılamayacak şeyler arasında ayırım yapmak mümkün. Yapılan şey projeye tabi değilse yani proje değişikliği yapılmayı gerektirmiyorsa bu değişiklik yapılabilir. Örneğin ahşap doğrama, benzer modelde plastik doğrama yapılabilir. Ancak balkon kapatma sabit tesisle yapılırsa buna izin yoktur. Biliyorsunuz balkonlara muhtelif güneşlik, pancur vs. konulabilir. Bunlar arasındaki ayırım, sabit tesis olup olmadığıdır. Buna da dava konusu olduğunda uzman bilirkişi karar verir. Sizin yapacağınız PVC ile kapatma işi, sabit tesis niteliğinde olacağı için, açılacak bir dava sonucu kaldırılmasına karar verilir. Şayet bir itiraz olmazsa diyecek yok, kullanırsınız ama bir gün biri buna karşı çıkana kadar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder