Dr. Haydar Dümen Hayale kapılmayın...
HABERİ PAYLAŞ

Hayale kapılmayın...

Haberin Devamı

Tecrübe cinsellikte önemli. Çünkü ilk ilişki akılda ve yürekte iz bırakıyor. İlk denemede başarılı olamazsanız kendinize kızmayın. Güvensiz ortamlarda ve sevmediğiniz kişiyle yaşadığınız cinselliğin sizi mutlu edip bulutların üzerine çıkarmasını beklemeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Denedim, başaramadım

52 yaşında, su tesisatçısıyım. Hiç evlenmedim. İlk deneyim için geneleve gittim ama başarısız oldum. Normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, suları bol bol akıtırken aklın neredeydi? “Acaba şu benim musluğum ne durumda” demeye fırsat mı bulamadın? Sen yaşça başça senden büyüğüm. Her şeyi bilirim diye övünürüm ama “Bozuk musluğu yerine takar mısın?” diye sorarsan vallahi elimden düşürürüm. Bu yolda 30 yıl kaybın var. Yine de önündeki 30 yıla bir olta atalım, seni başgöz edelim. Eğer hâlâ sorun yaşanırsa o zaman tedaviye geçelim.

Kocamdan kaçıyorum

20 yaşında kadınım. Evliyim, canım ilişkiye girmek istemiyor. Hep eşimden kaçıyorum. Ne yapmam gerekir?

CEVAP

Sevgili okurum, evliliğe hazırlık kurslarından geçsen bile, şikayet ettiğin konu bilinmez bilmece gibidir. Aceleyle kurulmuş yuva, konu komşu alkışlaya alkışlaya çıkmışsın yola. Ne var ki ayakkabın sıkıyor, yalın ayak da yol alınmıyor gibi bir durumdur bu. Acemisin yani çatal, kaşık bile kullanamıyorsan, eşin nimete kepçeyle yumuluyorsa, o da bu iş böyle oluyor sanıyorsa, iki çıplak hamamda, sanki su dövüyorlarmış gibi olur havanda!!! Al birini, vur ötekine. Atalarımız özetlemişler, bu dünyada ne var? Et ile ekmek, eti ete esir etmek. Bu konuda hepimize cinsel kültür gerek.

Kız ilişkiyi istemiyor, neden?

22 yaşındayım, kız arkadaşımla mutlu birlikteliğimiz vardı. Her gün ilişkiye giriyorduk. Son zamanlarda sevgilim ilişkiye girmek istemiyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, sen bu kızla konuşmaz mısın? Derdi nedir, sormaz mısın? Nasıl aşk bu? Karnın aç, masaya oturdun. Habire lokmaları atıştırırsan aceleden dilini de yutacak duruma gelirsin. Diyelim ki konuşma acemisisin. Ama öteki işte ustasın! Köftehor aldın başını gidiyorsun. Kız iyi ki bu kadar sabretmiş. Beklemiş ama kadayıfın kaymaklısını yiyememiş. Baktı ki dilin tutuk, düşüncelerin karışık, egoizma ise kendi çıkarlarına alışık. Kız uyanmışa benziyor. Hadi canım beni daha fazla yorma, soruver bu soruyu boşuna kürek çeken arkadaşına.

Kan geliyor, neden?

21 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken bazen meniden kan geliyor. Bu 2-3 defa oldu ama şu aralar olmuyor. Bir de belim çok ağrıyor. Sizce bunun sebebi ne?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın iç yüzeyindeki dokuların kılcal damarlarından gelen bir kanama olduğunu sanıyorum. Ama her kanamaya dikkat edilmeli. Nerede geliyor diye incelenmeli. Ola ki böbrek ve mesane taşları söz konusudur. Yeniden bir kanama olduğunda hemen bir üroloji uzmanına başvurmalısın.

2 gün önce mastürbasyon yapmıştım

27 yaşında kızım. Hiç ilişkiye girmedim. 10 gün önce kanamam başladı. Kanama başlamadan iki gün önce mastürbasyon yapmıştım. Acaba onunla ilgisi var mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, yoktur.

Esnek diye düşündüm

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikte oldum, kan gelmedi. Kızlık zarımın esnek olduğunu düşündüm. Daha sonraki ilişkilerde yırtılır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, zarın esnek ve kanama olmadı. Hepsi bu kadar.

Orgazm olamıyorum

17 yaşında kızım. Ben mastürbasyon yapmayı deniyorum ama boşalamıyorum. Bir sorun var diye korkuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sorun yok ufaklık. Biraz bekle, tekniğini öğren, orgazma sıra gelecek. Ama belki 1-2 yıl daha geçecek. Dert etme, sorun yok.

Geneleve gitsem mi?

18 yaşındayım. Cinsel deneyimim olmadı. Arkadaşlar “Geneleve gidelim” diyor. Oradaki kadının kötü davranmasından çok korkuyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, ters davranma oranı yüksek. Sen geneleve gitme. Bekle, henüz erken. Biraz daha hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa eriş. Önüne bir fırsat çıkacağına inanıyorum. Şimdilik böyle idare et. Arkadaşlarına da kulak asma.

Sevgilim hamile kalır mı?

19 yaşındayım. Penisim, kız arkadaşımın vajinasına değdi. Bu sırada bazı salgılar geldiğini fark ettim. Bu olaydan 5 dakika sonra farklı bir yere boşladım. Bu gelen sıvı sevgilimi hamile bırakabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, genel bir yorum olarak yazıyorum. Kız arkadaşın gebe değil ve gebe kalmadı. Vajina üzerine dışarıdan da meni boşaltılsa kızın gebe kalma ihtimali vardır. Bu konuya dikkat edin. Ama ne ilginçtir ki o zevk suyu dediğimiz şeyde de kaçak spermler bulunuyor. Bazı gebelikler böyle yorumlanıyor. Bir kere dikkat değil, 5 kere dikkat etseniz daha iyi edersiniz.

Neden sertleşme olmuyor?

28 yaşındayım, erkek arkadaşım ise 30 yaşında. 1 hafta önce yurt dışından geldi. Geldiğinde birlikte olduk ama sonra denememize rağmen ereksiyon olamadı. Nasıl sorun olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, başka bir neden olduğunu sanmıyorum. Olabilen olaylar. Böyle zamanlarda bir süre bu sorunlar yaşanıyor. Erkek arkadaşın biraz takviye ilaç alabilir.

Bazen boşalıyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla 5 aydır çıkıyoruz. Sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Bazen kendimi tutamayıp boşalıyorum. Sizce sevgilimin hamile kalma olasılığı var mı?

CEVAP

Vardır değerli okurum. Oranı az bile olsa her zaman vardır. Bundan sonrası senin iraden ve dikkatine kalmış. Biraz da korunma yöntemlerine.

Cinsel isteğim artıyor

19 yaşındayım. Daha hiç ilişkiye girmedim. Bir kız gördüğüm zaman cinsel isteğim artıyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Bunun sebebi gençliğindir, erkekliğindir. Sağlıklı olman demektir. İleride çocukların olacağının da bir işareti gibidir. Yani her şey doğal ve yerli yerindedir. Tek fazlası dert etmendir.

Erken boşalıyor

23 yaşında kızım. Daha önce cinsel deneyimim var. 4 aydır yeni bir sevgilim var. O erken boşalıyor, ben orgazm olamıyorum. Erken boşalmasını nasıl önleyebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, erkek arkadaşın bir uzmandan yardım alacak. Ama sevgilinin gidip bire bir konuşması gerekir. Uzaktan ilaç tavsiyeleri işe yaramaz.

Sevgilim kendini kasıyor

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye çalıştık, olmadı. Çünkü sevgilimin canı yandı, epey kan aktı. Ayrıca kendini kastı. Dün yine denedik, yine kan geldi. Biz evleneceğiz. Bu sorun bitmeyecek mi?

CEVAP

Değerli okurum, evlenene kadar bu işlere biraz yüzeysel devam edin. Evlendikten sonra birkaç ay bu sorunu yaşarsınız. Büyük bir olasılıkla vajinismus. Onu da biz çözeriz.

GÜNÜN SÖZÜ

Bu da geçer ama herkes ektiğini biçer. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder