Gündem Hayalet gemi kâbusu

Hayalet gemi kâbusu

Paylaş
Hayalet gemi kâbusu

İzmir'de, fırtınanın etkisiyle kilometrelerce sürüklenen mürettebatsız iki gemi korku yarattı

İzmir’de şiddetli fırtına nedeniyle demirli olduğu limanlardan sürüklenen iki kuru yük gemisi, İzmir Körfezi'nde tehlike saçtı. Aliağa’da demirli olan ve sürüklenen Türk bayraklı 3 bin 936 grostonluk Bodyer isimli gemiyle, Panama bayraklı 2 bin 965 grostonluk 95 metre boyundaki Gofer B isimli kuru yük gemisi, sürüklenerek Foça önlerine geldi. İcralık olduğu öğrenilen ve içerisinde mürettebatı bulunmayan dev kuru yük gemileri, yürekleri ağza getirdi.

Haberin Devamı

'HAYALET GEMİ'

Özellikle geceleri ışıkların yanmaması nedeniyle geçen gemiler için tehlike arz eden dev gemiler, bölgede vatandaşlar tarafından ‘hayalet gemi’ olarak adlandırıldı.

İzmir Körfezinde devamlı sürüklenen ve hiçbir önlem alınmayan kuru yük gemilerinden Gofer B, Foça önünden geçerek Karaburun ilçesindeki Mordoğan Limanı'nda karaya oturdu.

3 bin 936 grostonluk Bodyer isimli gemi ise, rüzgarın yön değiştirmesiyle Foça ilçesi açıklarında kıyıya yaklaştı ve çapanın tutması sonucu koyda demirli kaldı.

Öte yandan, içerisinde mürettebat bulunmayan ve sürekli sürüklenen iki kuru yük gemisi, sahil güvenlik ekiplerini harekete geçti. Ekipler, bölgeden geçen gemilere sık sık anons yaparak, iki gemiye karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

İHA