Gündem Hayalet hırsız' Sindrella gibi bulundu

Hayalet hırsız' Sindrella gibi bulundu

Paylaş
Hayalet hırsız' Sindrella gibi bulundu

İstanbul'da çeşitli yerlerde soygun olaylarına karışan 10 yaşındaki 'hayalet hırsız', giydiği ayakkabılar sayesinde bulundu

İstanbul'da alışveriş merkezlerinde (AVM) ve kuyumcularda hırsızlık yapan, aralarında güvenlik kameralarında yüzü hiç belli olmadığı için "Hayalet hırsız" denilen 10 yaşındaki A.Ö.’nün de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların milli basketbolcu Kerem Gönlüm’ün kızkardeşinin de çantasını çaldıkları ortaya çıktı. Bugüne kadar birçok güvenlik kamerasına takılan ancak yakalanamayan A.Ö.’nün son işinde giydiği ayakkabı sayesinde yakalandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri AVM’lerde ve kuyumcularda hırsızlık yapan bir şebekenin peşine düştü. Güvenlik kamera görüntülerinden kimlikleri tespit edilen zanlılardan olaylar sırasında otomobili kullanan Tanju Y.(22) ile Güneş A.(19) önce gözaltına alındı. Bu kişilerin yaptıkları hırsızlıklar sırasında yanlarında bulunan 8-10 yaşlarındaki çocuğu yakalamak için operasyona devam edildi.

Polis tarafından, daha önceki güvenlik kamera görüntülerinde büyük bir maharetle hırsızlık yapan kişi sanılarak 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Hayalet hırsız olmadıkları anlaşılan bu kişilerin serbest bırakıldığı belirtildi.

GÖRÜNTÜLERDEN AYAKKABIYI TESPİT ETTİLER

"Hayalet" hırsızı bu kez elinden kaçırmak istemeyen polis, 16 Nisan 2011’de 18 bin lira çalınan kuyumcudaki hırsızlığın güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Bu olayda zanlılardan Tanju Y., kuyumcuyu çeyrek altın alacağını söyleyerek kullandığı otomobilinin yanına çağırmış, bu sırada içeri giren hayalet hırsız kasayı açarak içindeki paralarla kaçmıştı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5210","5210","201104","5210-6.jpg");


Görüntülerde küçük hırsızın giydiği ayakkabıyı tespit eden dedektifler, gözaltına alınan iki zanlı ile irtibatı olan 8-10 yaşlarında 8 çocuğun ayakkabılarını kontrolden geçirdi. Bu kişiler arasında bulunan A.Ö. olay sırasında giydiği ayakkabı ile birlikte gözaltına alındı. Çocuk Koruma Şube Müdürlüğüne götürülen A.Ö.’nün polis tarafından aranan 'hayalet hırsız' olduğu anlaşıldı.

ÜNLÜLERİ SOYMUŞLAR

Polis soruşturması sırasında zanlıların Etiler’de bulunan bir AVM’den milli basketbolcu Kerem Gönlüm’ün kızkardeşi Elif Gönlüm’ün çantasını çaldığı ortaya çıktı. Zanlıların ayrıca Levent’te bulunan başka lüks bir AVM’de alışveriş için bulunan Borusan’ın sahibi Ahmet Kocabıyık’ın kardeşi Ayşe Zeynep Kocabıyık’ın içinde 6 bin lira, 3 bin dolar bulunan çantasını da çaldıkları belirlendi.

İSTANBUL, (DHA)