Sayım Çınar Hayalet Yazar ödüle doymuyor
HABERİ PAYLAŞ

Hayalet Yazar ödüle doymuyor

Bu hafta sizlere sevinçli bir ödül haberi vermek istiyorum. Robert Harris’in dünyanın dört bir yanında, çok satanlar listelerinde uzun süre kalan “Hayalet Yazar” adlı romanı Altın Kitaplar imzasıyla nisan ayında Türk okurlarla buluşmuştu. Ünlü yönetmen Roman Polanski imzasıyla beyazperdeye de taşınan “Hayalet Yazar gişede de büyük başarı kazanıyor. İlk olarak yönetmen Polanski’ye, Berlin Film Festivali’nde “Gümüş Ayı”yı kazandıran yapım, Avrupa Film Ödülleri’nde aday gösterildiği 7 daldan 6’sında ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

HAYALET YAZAR ÖDÜLE DOYMUYOR

Hayalet Yazar

Robert Harris/Altın Kitaplar

Avrupa Film Akademisi tarafından düzenlenen ve bu yıl 23’üncüsü dağıtılan “Avrupa Film Ödülleri” Estonya’nın başkenti Tallinn’de yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Gecenin sonunda ödülleri toplayan film “The Ghost Writer” oldu.

[[HAFTAYA]]

Avrupa Film Akademisi tarafından her yıl başarılı olmuş Avrupa yapımlarına verilen ödüller “Avrupa’nın Oscarlar”ı olarak kabul ediliyor. 1997’de İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in seçim kampanyalarında yanında yer alan muhabir ve yazar Robert Harris’in eski bir Başbakan’ın anılarını yazdığı “Hayalet Yazar” adlı çok satan kitabından sinemaya uyarlanan ve Almanya’da çekilen film, şubat ayındaki Berlin Film Festivali’nde de Roman Polanski’ye “En İyi Yönetmen” ödülünü kazandırmıştı. Türkiye’de Altın Kitaplar tarafından yayımlanan kitabın da çok ses getireceği düşünülüyor.

BU ŞAİRE DİKKAT EDİN!

Onlar Hep Oradaydı

Attım Kapağı Yurtdışına Sunay Akın/T. İş Bankası Yayınları

Yeniden yayımlanan Onlar Hep Oradaydı’da Sunay Akın; Kızılderililerin doğruluk ve dürüstlüğe olan inançlarıyla ortaya çıkan özdeyiş ve anıları, Osmanlı tarihinden Amerika Birleşik Devletleri’nde Bush iktidarı dönemine uzanan bir tarih yelpazesinde harmanlayarak okuyucuyla buluşturuyor. Sunay Akın, düzyazıda da bir şairin yazabileceği konulara el attı. Düzyazı sevenlere “Sunay Akın okuyun” derim.

KALIPLARA SIĞMAYANLARIN KİTABI

Firarperest

Elif Şafak/ Doğan Kitap

Elif Şafak, Zaman ve HaberTürk gazetelerindeki yazılardan bir seçkiyi, M.K. Perker’in çizimleriyle ‘Firarperest’ bir hale getirdi. Elden ele dolaşabilsin, her okur, kendi yeraltı tünellerini açabilsin diye...Yazdığımız her hikâyede, kurduğumuz her hayalde basmakalıp bir hayatın dışına çıkarız. Tekdüzeliğin içinde yeraltı tünelleri açarız sabırla. Oralardan kaçar ruhumuz. Özgür kılar kendini. Kalıplara sığmayanlara, firarperest olanlara...

Haberin Devamı

HAYATIN KIRILGAN YÖNLERİ

Serçe Parmağı

Gökhan Özcan/April Yayıncılık

İlkokul aşkınızı yıllar sonra bulmanın ideal yöntemleri ne? Issız bir gezegene düştüğünüzde nelere dikkat etmelisiniz? Çantasında insan kalbi taşıyan bir kadına nasıl davranmalı? Olağanüstü sorulara olağanüstü yanıtlar arıyorsanız 2010’nun son günleri için April Yayıncılık’tan ilginç bir kitap raflarda sizi bekliyor. İlgi çekici öykülere imza atan, temiz Türkçesi, etkileyici tasvirleri ve enteresan tarzıyla sadık bir okuyucu kitlesine sahip Gökhan Özcan, uzun bir aradan sonra tekrar okuyucuları ile buluştu. Bu seferki kitabının adı ‘Serçe Parmağı’. Yirmi iki öyküde hayatın kırılgan yönlerini irdeleyen yazar, yüreklere dokunan betimlemelerle özellikle genç kuşağın ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

AİLE, GÖÇMENLİK, KÜLTÜREL FARKLILIKLAR

Attım Kapağı Yurtdışına

Nihat Ziyalan/Günışığı Kitaplığı

Edebiyatımızın değerli kalemlerinden, 2009 Çukurova Ödülü sahibi, şair, öykücü Nihat Ziyalan ilk gençlik romanını Günışığı Kitaplığı’nın “Köprü Kitaplar” dizisi için yazdı. Yazar, kendi yaşamından izler taşıyan romanı Attım Kapağı Yurtdışına’da, İstanbul’dan Sidney’e uzanan bir öyküyü anlatıyor. İstanbul’da ilk aşkı, aile bağlarını, gelecek endişesini konu ederken Sidney’de gurbetçilerin iki farklı kültür arasında kalmışlığına, sığınılan değerlere ve yabancılık duygusuna tanıklık ediyor; göçmenlik ve gençliğin beklentileri üzerine düşündürüyor. İstanbul’un kültürel çeşitliliğini en iyi yansıtan bölgelerden olan Beyoğlu’nu merkezine alan roman, Ziyalan’ın şiirsel üslubuyla biçimleniyor.

TÜRKİYE EKSEN Mİ DEĞİŞTİRİYOR?

Hoca-Türk Dış Politikası’nda ‘Davutoğlu Etkisi’

Gürkan Zengin/İnkılap Kitabevi

Gazeteci Gürkan Zengin bu kitapta, ülkemizin dış politika profilini yükselten Ahmet Davutoğlu’nun kapsamlı bir biyografisini sunuyor. Yazar, Davutoğlu’nun dış politikadaki becerisini ve kişiliğinin bilinmeyen yönlerini, Türkiye’nin günümüzle iç içe geçen yakın tarihi ekseninde ele alıyor. Bu kitap, son sekiz yılda Türk dış politikasında en kritik rolü oynayan Davutoğlu’nu tanımaya ve onun politikalarını anlamaya çalışıyor. Ahmet Davutoğlu, Türk dış politikasının yeniden düşünülmesi gerektiğine inanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder