Cumartesi Postası Hayali gerçek oldu

Hayali gerçek oldu

Paylaş
Hayali gerçek oldu

Sen kalk buralardan, git Amerika'lara... Orada ünlü bir müzik okulunda oku... Edindiğin arkadaşlarla bir müzik grubu kur. Konserlere çık, şarkı söyle...

Sonra da topla grubunu, konserlerle müziğini tanıtmak için ülkene gel... Böyle bir hayali gerçekleştirmek için, insanın genç olması lazım. Sırma Munyar gibi...

Haberin Devamı

Sizi tanıyabilir miyiz?

Robert Kolej’den mezun olduktan sonra Amerika’daki Berklee College of Music’e burslu kabul edildim. İstanbul’da kısa bir caz kariyeri yapmıştım. Berklee’nin yaz programı için kazandığım Arif Mardin bursunun ardından gittim, Berklee’de Çağdaş Komposizyon ve Prodüksiyon Bölümü’ne başladım. İki yıl sonra, Amerika’da tanıştığım yetenekli müzisyen arkadaşlarımı İstanbul’a getirme şansına eriştim.

Helicopria nasıl kuruldu?

Helicopria, progressive rock tarzında müzik yapan bir grup. Berklee College of Music’te okuyan, biri Güney Afrikalı, biri Türk, üçü Amerikalı beş öğrenci tarafından kuruldu. Grubun temeli, Sulene van der Walt (gitar) ve Elijah Melanson (gitar) tarafından atıldı. Sonra J.P. Bouvet (davul) ve Drew Moore (bas gitar) gruba girdi. Beni de vokalist olarak seçtiler. Geçen yıldı.

Haberin Devamı

Grubun üyelerini tanıyalım...

Sulene van der Walt, Güney Afrika-Cape Town’da yetişmiş. Berklee’de burslu olarak film müziği eğitimi alıyor. Elijah Melanson, Amerika’nın Kuzey Carolina eyaletinden. Berklee’de Gitar Performansı Bölümü’nde okuyor. J.P. Bouvet, Amerika’nın Minnesota eyaletinden; Drew ise Floridalı. İkisi de Berklee’de Profesyonel Müzik Bölümü’nde okuyor.

Müziğiniz hangi türe giriyor?

Progressive rock olarak tanımlamak gerek. Ama tarzımız özgün. Bunun sebebi de grup üyelerinin farklı müzik türlerinden etkilenmiş olması. Örneğin ben Türk müziğinin yanısıra caz, alternatif ve klasik türlerin tesiri altında oldum hep. Haliyle bu tür müzikleri icra etmekle ilgilendim. Herkes yaratıcı kimliğini gösterdi, ortaya alışılmadık bir bütün çıktı.

Söz ve beste kimlere ait?

Ben sözleri ve vokal melodisini yazıyorum; Sulene ve Elijah da akorlar üzerinde çalışıyorlar. Genel şema bu şekilde ortaya çıkıyor. Sonra bu şarkıları Drew ve JP’ye dinletiyoruz; onlar da kendi partisyonlarını yazıp şarkıların şekli hakkında yorum yapıyorlar. Gerek varsa provalarda değişiklik yapıyoruz.

Helicopria’nin hedefi ne?

Okuldaki ikinci senemiz yeni bitti, iki sene daha var. Şu ana kadar Boston, Florida, Connecticut ve New York’ta konserler verdik. Sonraki yıl Amerika’da ve mümkün olursa dünyanın başka yerlerinde herkese ulaşmak istiyoruz.

Haberin Devamı

Okul bitince ne yapacaksınız?

Bir plak şirketiyle anlaşma yapmak hedefindeyiz.

Berklee’de öğrenci elçisi seçilmişsiniz. Nedir bu?

Geçen yıl elçilerden biri olarak seçildim. Bu sene de görevimi sürdürmeye hak kazandım. Bu görev kapsamında okulu çeşitli etkinliklerde temsil ediyoruz. Ayrıca, okulun düzenlediği mülakatlara katılıp başvuran öğrenci adaylarına yardım ediyorum. Okulum tarafından böyle bir göreve layık görülmek gurur verici.

İstanbul’da ne yapacaksınız?

İstanbul’a sadece konser vermeye değil, 4 şarkılık bir konsept albümü kaydetmeye de geldik. En önemlisi de müziğimizi mümkün olduğunca geniş kitlelere duyurmak.

Nerelerde konser vereceksiniz?

17 Haziran’da Ghetto’da, 24 Haziran’da da Hayal Kahvesi Bistro’da. Bu akşam da Okan Bayülgen’in ‘Disko Kralı’ programında canlı performans sergileyeceğiz.

(11.06.2011 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

Haberin Devamı