Yaşam 'Hayalimiz yağmur altında yürümek'

'Hayalimiz yağmur altında yürümek'

Paylaş
'Hayalimiz yağmur altında yürümek'

4. kattan beton zemine düşen Songül Balyemez azmi ile herkese örnek oldu

Mersin’in Erdemli ilçesinde apartmanın 4. katındaki evinin balkonundan dengesini kaybederek beton zemine çakılan 57 yaşındaki Songül Balyemez, yaşama azmiyle çevresine örnek oluyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli doktorların yürüyemeyeceğini ve tekerlekli sandalyeye mahkum olacağını söylediği Balyemez, yoğun bakım ünitesindeki 28 günlük yaşam mücadelesini kazandı. Olayın ardından hafızasını kaybeden Balyemez, 8 ay sonra yaşadıklarını hatırlamaya başladı.

Haberin Devamı

Mahkum olduğu tekerlekli sandalyeden kurtulmak için fizik tedaviye başlayan Balyemez, 2 yıl süren tedavisinin ardından gırtlak kanseri eşinin desteğiyle koltuk değnekleriyle yürümeye başladı. Balyemez, olayın ardından doktor olan kızı ve hastanedeki görevlilerin kendisine bir daha yürüyemeyeceğini söylediğini belirterek, İstanbul’da ameliyat olduğu hastanede omuriliğinin tamamen zedelenmemiş olduğunu öğrendiğini anlattı.

"İlk olarak eşimle yağmur altında yürüyeceğiz"

Geçen yıl şubat ayında Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde yatalak olarak tedavi görmeye başladığını vurgulayan Balyemez, "Buraya geldikten sonra nisan ayında hareketlerim başladı. Sabah 2 saat çalışıyorum ve bir saat dinleniyorum. Daha sonra tekrar başlıyorum ve akşama kadar çalışmalarıma devam ediyorum. Gün boyunca bisiklete biniyorum, ayağa kalkmak için çalışıyorum, denge hareketleri yapıyorum. Çalışmalarım akşama kadar sürüyor" şeklinde konuştu. Doktorlarının yavaş yavaş yürüyebileceğini söylediğini vurgulayan Balyemez, yaşadıklarını unutamadığını dile getirerek, şöyle konuştu: "İlk başlarda, ’uyuyayım, bir daha uyanmayayım’ diyordum. Tekrar uyanmamak, ölmek istiyordum. Eşim sayesinde bu düşüncelerimi yendim. Hep benim yanımda oldu. 2 yıldır birlikte hastane hastane geziyoruz. Beyim ’hangi hastaneye gidersek gidelim, seninle kol kola yürüyerek çıkacağız’ dedi. Artık ben de inanmaya başladım. Buradan çıktığımda ilk olarak eşimle yağmur altında yürüyeceğiz. O balık tutacak, ben de yanına gideceğim ve torunlarımla yüzeceğiz."

Haberin Devamı

"Hastalığımı unuttum, eşimi düşünüyorum"

İbrahim Murat Balyemez ise eşinin iyileşmesi için her gün dua ettiğini belirterek, "28 gün yoğun bakımda kaldı. Her gün dua ettim ve onun ölmeyeceğini hissediyordum. Kızım ve oğlum doktor, onlar eşimin boynundaki kırığa göre ’Annemiz yürüyemez, sandalyede kalır, size bir bakıcı tutarız, öyle yaşar gidersiniz’ dedi. Yaklaşık bir yıl hastanelerde ve evde yattı eşim" ifadelerini kullandı. 38 yıllık müzisyenlik hayatının ardından gırtlak kanseri olduğunu anlatan Balyemez, 5 ayda 7 kez ameliyat olduğunu kaydederek, "Hastalığımı unuttum, eşimi düşünüyorum. Eşim buradan çıktığında ancak bastonla yürüyebilecek, eskisi gibi olmasının imkanı yok ama buradan çıktığımızda birlikte yağmurun altında yürüyeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde görevli uzman doktor Bilal Uysal da Balyemez’in bir yıl önce hastaneye yatalak halde geldiğini anlatarak, hastanın bir ayda yürüyebilecek hale gelebileceğini söyledi.

AA